Soundbar - Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse soundbarer er de bedste i test

En soundbar er en ekstern højtaler, som forbedrer lyden fra fjernsynet. Vi har testet 58 soundbarer. Se, hvilke der er de bedste i testen.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 23. november 2022
Soundbar med Bedst i Test logo

Imagecredit: Getty Images

Vi har testet 58 soundbarer, som kan sluttes til fjernsynet og gøre lydoplevelsen markant bedre.

Vi har testet lydkvaliteten ved hjælp af en teknisk måling og et testpanel af eksperter, som har vurderet lydkvaliteten af hver enkelt soundbar. Herudover har vi testet brugervenlighed og strømforbrug, og endelig har vi kigget på datasikkerhed på de produkter, som er internetforbundne.

Hvad er en soundbar?

En soundbar er en højtaler, som bruges til at forbedre lyden fra fjernsynet. Generelt er lydkvaliteten på moderne fjernsyn nemlig mangelfuld pga. flade højtalere, der enten peger ud til siderne eller vender bagud.

En soundbar består af flere indbyggede højtalere i én enhed. Soundbaren stilles oftest under fjernsynet eller hænges på væggen under fjernsynet. Soundbaren forbindes til fjernsynet, hvorefter den overtager afspilningen af lyd fra fjernsynet.

Soundbaren fås i mange prislag

Soundbarene fås i mange prislag, og kigger du kun på lydkvalitet, klarer de dyrere sig generelt bedre end de billige. Du kan dog sagtens få en fornuftig soundbar til en rimelig pris. En af de soundbarer, som vi anbefaler i testen, er i den billigere ende.

Flere soundbarer har et højt strømforbrug

Der er stor forskel på, hvor meget strøm soundbarene bruger. Flere af de testede soundbarer bruger forholdsvis meget strøm, også når de står i standby. Under hver soundbar i testen kan du se deres strømforbrug ved forskellige indstillinger. Vil du spare strøm kan du slukke helt for højtaleren, når du slukker for fjernsynet.

Nogle soundbarer har dårlig datasikkerhed

Nogle af de testede soundbarer har vi vurderet til ikke at have tilstrækkelig høj datasikkerhed, fordi de modtager data ukrypteret. Kommunikationen bør altid som udgangpunkt være krypteret. Hvis soundbaren kommunikerer ukrypteret på det lukkede hjemmenetværk (dit hjemme wifi), er det ikke så problematisk. Men hvis soundbaren kommunikerer til fx en app via en ukrypteret kanal, anser vi det som ikke sikkert.

Denne soundbar bliver Bedst i Test

Vi anbefaler to soundbarer, hvor af den ene bliver Bedst i Test

Vil du se, hvilke soundbarer der er de bedste?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?