Solcreme til ansigtet - Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse solcremer til ansigtet er bedst i test

Er du på jagt efter en god solcreme til ansigtet? Vi har testet 14 ansigtssolcremer med SPF 50 og 50+. Se hvilke der er bedst i test

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 5. april 2024
Disse solcremer til ansigt er Bedst i Test

Dit ansigt har ikke brug for en særlig slags solcreme. Du kan altså sagtens bruge den samme solcreme i ansigtet, som du typisk bruger på kroppen. Ansigtssolcremer har ikke noget ekstra solbeskyttelse, men vil typisk have en lidt lettere konsistens, som kan føles mere behagelig at bruge i ansigtet end en almindelig solcreme. 

Test af solcreme til ansigtet

Vi har testet 14 ansigtssolcremer på samme måde, som vi tester almindelig solcreme. Vi har testet, om cremerne giver den SPF-beskyttelse, de lover og om de også beskytter tilstrækkeligt mod solens UVA-stråler. Vi har tjekket, om de indeholder problematiske kemikalier, og så har vi undersøgt, om de er behagelige at smøre på.

Disse mærker har vi testet

Apotekets, Avène, Bioderma, Biotherm, Derma, Garnier, La Roche Posay, Matas, Nivea, Nuxe, Riemann P20, Rituals, Vichy og Yves Rocher.

Den bedste solcreme er den, du bruger

Det vigtigste ved en solcreme er, at man bruger den. Så hvis man normalt holder sig tilbage med at smøre solcreme i ansigtet, fordi man ikke kan lide fornemmelsen, kan det være en rigtig god ide at finde en ansigtssolcreme, man kan lide at bruge.

Ansigtssolcremerne kommer i små beholdere, og de har en væsentligt dyrere literpris end almindelige solcremer. Til gengæld er den lille størrelse praktisk at have med sig på farten, så man kan smøre ansigtet i løbet af dagen, fx hvis forårssolen pludselig titter uventet frem.

Til ansigt, nakke og ører, skal du bruge en teskefuld, for at opnå den rette beskyttelse.

Solcremer der ikke svier i øjnene

Mange af ansigtssolcremerne angiver, at de ikke er generende for øjnene fx angivet med et lille øje på pakken eller en tekst om ”eye tolerance”. Har du problemer med, at solcremen svier, hvis du får den i øjnene, kan du prøve en af disse, og se om det hjælper. Du kan også bruge solcreme på stick i områder over og omkring øjnene, da de er mere faste og sjældnere løber.  Vi har ikke testet, om solcremerne svier i øjnene.

Ikke alle solcremer til ansigtet beskytter som de lover

I vores test af solcremer fandt vi flere ansigtssolcremer, som ikke giver den SPF, de lover. I alt fandt vi tre solcremer som havde en lavere beskyttelsesfaktor, end der stod på emballagen. De indeholdt også uønskede kemikalier.

Disse ansigtssolcremer er Bedst i Test

Vi anbefaler fire solcremer til ansigtet, og af dem får to vores Bedst i Test logo. De giver en god beskyttelse, er fri for parfume og for en god kemibedømmelse, og så er de behagelige at smøre på.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?