Solcreme til ansigtet - Disse 3 dumper
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

3 solcremer til ansigtet dumper

Ikke alle solcremer til ansigtet giver den solbeskyttelse, de lover. Det viser vores seneste test, hvor vi dumper tre ansigtssolcremer.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 5. april 2024
disse solcremer dumper

En ansigtssolcreme skal beskytte som den lover, ligesom almindelige solcremer. Som udgangspunkt er der derfor ingen forskel mellem ansigtssolcremer og almindelige solcremer, når det kommer til solbeskyttelse. Men de solcremer, som producenten markedsfører til ansigtet, kan være lidt lettere i konsistensen og derfor føles mere behagelige og mindre fedtede i ansigtet end en almindelig solcreme.

Prisen er til gengæld højere, og testen viser at nogle af ansigtssolcremerne har svært ved at give den solbeskyttelse, de skriver på produktet.

Test af solcreme til ansigtet

Vi har testet 14 ansigtssolcremer på samme måde, som vi tester almindelig solcreme. Vi har testet, om cremerne giver den SPF-beskyttelse, de lover, og om de også beskytter tilstrækkeligt mod solens UVA. Vi har tjekket, om de indeholder problematiske kemikalier, og så har vi undersøgt, om de er behagelige at smøre på.

Disse mærker har vi testet

Apotekets, Avène, Bioderma, Biotherm, Derma, Garnier, La Roche Posay, Matas, Nivea, Nuxe, Riemann, Rituals, Vichy og Yves Rocher.

3 solcremer til ansigtet dumper

De ansigtssolcremer vi har testet, har alle angivet en SPF på 50 eller 50+, hvilket betyder at de giver god beskyttelse, også når solen er kraftigst, eller hvis du har lys og mere sart hud.

Tre af solcremerne har dog ikke den solbeskyttelsesfaktor, de skriver, de har. De giver alle 3 en vis beskyttelse mod solens UVB og UVA-stråler, blot ikke i den grad de lover, og det skal de selvfølgelig.  Derfor får de en dårlig bedømmelse i test. 

Alle tre indeholdt også et solfilter, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Stoffet er tilladt, men ønsker du at nedsætte din samlede udsættelse for uønsket kemi, anbefaler vi at vælge en solcreme uden.

Brug altid solcreme

Brug altid solcreme, når UV-indekset er over 3, og husk at bruge rigeligt.

Selvom den solcreme du har ved hånden, indeholder uønskede kemikalier eller lign., er det bedre at bruge den, end at gå ubeskyttet ud i solen.

Når du køber solcreme, så vælg en solcreme der klarer sig godt i vores test. Her vil du kunne regne med solbeskyttelsen, og at solcremen vil være fri for en række uønskede kemikalier.

Husk også, at solcreme kun er et supplement til anden solbeskyttelse, som tøj, solhat og skygge, særligt midt på dagen.

Disse ansigtssolcremer dumper

Herunder kan du se de tre solcremer til ansigtet, der dumper vores test. Har du en af disse solcremer stående, så husk, at det er bedre at bruge den end at gå ud i solen uden solcreme på.

Vil du læse hele artiklen om solcreme?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?