Solcreme - Disse er Bedst i Test (SPF 15, 30 og 50+)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse solcremer er Bedst i Test

Solcreme er vigtig, og disse solcremer giver dig den bedste beskyttelse mod solens skadelige stråler. Disse solcremer med SPF 15, 30 og 50+ bliver Bedst i Test.

Trine Brøndsted og Stine Müller · Foto: Getty Images · 10. juni 2024
Disse solcremer SPF 15, 30 og 50+ er de bedst i test

Solcreme er en vigtig del af solbeskyttelsen, da solcreme kan være med til at forhindre, at du bliver solskoldet. Men selv med solcreme skal du ikke ligge og stege i solen.

Det er vigtigt, at du søger skygge, bruger solhat og dækker dig til med tøj særligt i middagstimerne for ikke at få for meget sol i sommerhalvåret.

Selvom solcreme aldrig kan beskytte 100 procent mod solen, skal solcremer give den beskyttelse, du bliver lovet. Derfor tester vi i Forbrugerrådet Tænk, om solcremerne yder den lovede beskyttelse. Det gør vi ved at teste solcremernes UVA og UVB-beskyttelse.

Særlig fokus på UVA og UVB-beskyttelsen

Vores hud skal beskyttes både mod solens UVA og UVB-stråler.

Solcremers UVB-beskyttelse skal være lige så høj som den angivne solfaktor (SPF) på cremen, mens UVA-beskyttelsen skal være minimum en tredjedel af den angivne faktor.

I testen får solcremer, der har en højere UVA-beskyttelse end minimumskravet, en højere vurdering, da effektiv beskyttelse mod UVA-stråler også er vigtig for at forebygge fremtidige solskader.

Vores solcreme test viser, at der er mange gode solcremer. Det er solcremer, der både holder den lovede faktor, er gode i brug og samtidig fri for indhold af problematisk kemi.

Disse solcremer har vi testet

I vores test finder du solcremer med faktor 15, 30 og 50 fra alle de kendte mærker:

A-derma, Apotekets, Avène, Avivir, Beauté pacifique, Bioderma, Biotherm, Cien sun (Lidl), Clarins, Derma, Ecooking, Garnier Ambre Solaire, Grøn balance, Karmameju, Kraes, La Roche-Posay, Lancaster, Matas, Nilens Jord, Nivea Sun, Nuxe Sun, Rema1000 Sun Circle, Respire, Riemann P20, Rituals, Rudolph care, Salling Fri, Vichy, Yves Rocher og Änglamark

Solcreme til børn og voksne

Vores test af solcremer ser både på solcremer til børn og voksne. Der er ikke særlige krav til solcremer til børn, og vi tester dem ikke anderledes end almindelig solcreme.

Vi giver dog en dårligere bedømmelse til børnesolcremer, hvis de for eksempel indeholder parfume.

Nogen mærker slår på at børnesolcremer for eksempel er ekstra vandfaste eller er særligt udviklet til børnenes sarte hud.

Men du skal uanset vandfasthed huske at smøre dit barn ind jævnligt og særligt hvis de bader, sveder meget, tørrer sig i håndklæder eller andet, hvor solcremen hurtigere bliver vasket eller slidt af.

Og du kan sagtens bruge almindelig solcreme til børnenes hud. Vælg blot en uden parfume og andre problematiske indholdsstoffer.

Solcreme til ansigtet

Med i testen er også ansigtssolcremer. Ofte er det solcremer, der ifølge producenterne er lettere i konsistensen og fedter huden mindre. Men solcreme til ansigtet skal kunne det samme og give den samme beskyttelse som almindelige solcremer, og du kan også sagtens bruge almindelige solcremer i ansigtet. 

Vi har testet solcremer til ansigtet på samme måde, som vi tester almindelige solcremer, og du finder testresultaterne for ansigtssolcremerne i vores solcreme-test. 

Disse solcremer er Bedst i Test

Herunder kan du se de solcremer som bliver Bedst i test, og som vi anbefaler på baggrund af vores uvildige laboratorietest. De solcremer som giver den bedste beskyttelse, behøver ikke at være blandt de dyreste.

Vil du læse hele artiklen om solcreme?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?