Solcreme - Disse er Bedst i test (SPF 15, 30 og 50+) Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse solcremer er Bedst i Test

Solcreme er vigtig, og disse solcremer giver dig den bedste beskyttelse mod solens skadelige stråler. Her er de bedste solcremer fra Forbrugerrådet Tænks test.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 9. juni 2022
Disse solcremer er bedst i test - kvinde smører ind i solcreme

Solcreme er en vigtig del af solbeskyttelsen, da solcreme kan være med til at forhindre, at du bliver solskoldet. Men selv med solcreme skal du ikke ligge og stege i solen.

Det er vigtigt, at du søger skygge, bruger solhat og dækker dig til med tøj særligt i middagstimerne for ikke at få for meget sol i sommerhalvåret.

Selvom solcreme aldrig kan beskytte 100 procent mod solen, skal solcremer give den beskyttelse, du bliver lovet. Derfor tester vi i Forbrugerrådet Tænk, om solcremerne yder den lovede beskyttelse. Det gør vi ved at teste solcremernes UVA og UVB-beskyttelse.

Særlig fokus på UVA og UVB-beskyttelsen

Vores hud skal beskyttes både mod solens UVA og UVB-stråler.

Solcremers UVB-beskyttelse skal være lige så høj som den angivne solfaktor (SPF) på cremen, mens UVA-beskyttelsen skal være minimum en tredjedel af den angivne faktor. 

I testen får solcremer, der har en højere UVA-beskyttelse end minimumskravet, en lidt højere vurdering, da de beskytter bedre mod fremtidige solskader.

Vores solcreme test viser, at der er mange gode solcremer. Det er solcremer, der både holder den lovede faktor, er gode i brug og samtidig fri for indhold af problematisk kemi.

Disse solcremer har vi testet

Hvilken solcreme giver dig og din familie den bedste beskyttelse mod solens stråler? Forbrugerrådet Tænk tester solcremer i faktor 15, 30 og 50 fra alle de kendte mærker:

Apotekets, Avène, Avivir, Bioderma,Biotherm, Cien Sun (Lidl), Clarins, Clinique, Derma, Ecooking, Garnier Ambre Solaire, Hello Sunshine, Karmameju, La Roche Posay, Lancaster, Matas, Matas Natur, Mellisa, Nilens Jord, Nivea Sun, Nuxe Sun, Rema1000 Sun Circle, Riemann P20, Rituals, Rudolph care, Salling Fri, Vichy, Yves Rocher og ÄnglamarkAlle

Solcreme til børn og voksne

Vores test af solcremer ser både på solcremer til børn og voksne. Men der er ikke særlige krav til solcremer til børn, og vi tester dem ikke anderledes end almindelig solcreme.

Vi giver dog en dårligere bedømmelse til børnesolcremer, hvis de for eksempel indeholder parfume.

Nogen mærker slår på at børnesolcremer for eksempel er ekstra vandfaste eller er særligt udviklet til børnenes sarte hud.

Men du skal uanset vandfasthed huske at smøre dit barn ind jævnligt og særligt hvis de bader, sveder meget, tørrer sig i håndklæder eller andet, hvor solcremen hurtigere bliver vasket eller slidt af.

Og du kan sagtens bruge almindelig solcreme til børnenes hud. Vælg blot en uden parfume og andre problematiske indholdsstoffer.

Disse solcremer er Bedst i Test

Herunder kan du se de solcremer som bliver Bedst i test, og som vi anbefaler på baggrund af vores uvildige laboratorietest. De solcremer som giver den bedste beskyttelse behøver ikke at være blandt de dyreste.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?