Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Hækkeklippere: Sådan køber du den bedste

Hækkeklipperen tæmmer hækken hurtigt og let. Men hvilken type passer til din have og pengepung? Skal du vælge med eller uden ledning, batteri eller benzin?
Af Signe Bønsvig
18. April 2016
Foto: iStock

Med eller uden ledning, batteri eller benzin?

Hækkeklippere findes der tre typer af. Dem, der kører på batteri, dem med ledning og benzindrevne klippere. Hvilken en, der passer bedst til dig afhænger af mange ting, men her kan du læse om fordele og ulemper ved de tre typer.

Batteridreven hækkeklipper:

  • Fordele: Den er nem at bruge og kan bruges overalt. Du slipper for ledningen og risikoen for at klippe ledningen over. Batteriet holder typisk 30-90 minutter alt efter modellen.
  • Ulemper: Den kan være dyrere, og batteri- og genopladningstid kan være upålidelig. Du skal derfor huske at holde prisen op imod eventuelt indkøb af ekstra batterier.

Elektrisk hækkeklipper med ledning:

  • Fordele: Den er billigere end både batteri- og benzindrevne hækkeklippere. Den kan også komme længere ned i vægt.
  • Ulemper: Ledningen har en begrænset rækkevidde, så du skal kunne nå fra din strømkilde til hækken. Samtidig er der en risiko for at klippe ledningen over, når du manøvrerer rundt med maskinen.

Benzindreven hækkeklipper:

  • Fordele: Den har en kraftig motor og ofte et længere blad/større klippedybde, så den kan klare store områder og tykke grene. Den skal ikke lade op eller kunne nå en stikkontakt.
  • Ulemper: Den kan være tung og sværere at manøvrere. Støj og rystelser kan være til gene, både for dig selv og naboer. Samtidig er en benzinhækkeklipper en større miljøsynder end de andre typer.

Se en oversigt over testede hækkeklippere med batteri og ledning

Få adgang og læs resten

Log ind eller køb adgang

- Find de bedste produkter og undgå at blive snydt

- Få hjælp før, under og efter køb

- Nye test og anbefalinger hver uge