Disse tørretumbler mærker er de bedste | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse tørretumbler mærker er de bedste

Hvilken tørretumbler er bedst? AEG, Bosch eller Siemens? Vi har samlet alle vores testresultater og spurgt ejerne. Se de bedste og mest holdbare mærker her.

Gitte Sørensen · Foto: iStock · 5. september 2022
Tørretumbler set fra indersiden

I vores test af tørretumblere kan du finde de bedste modeller, som er i handlen. Men hvor godt de holder til at blive brugt over flere år, det kan vi ikke teste på laboratoriet. Derfor har vi spurgt medlemmerne af vores Brugerpanel om deres erfaring med tørretumbleren hjemme i privaten.

693 ejere af tørretumblere har svaret på vores spørgeskema. Og ét mærke vil 91 procent af ejerne helt sikkert eller sandsynligvis anbefale til andre.

Disse mærker er mest populære i Brugerpanelet

Vi har spurgt ejerne hvor gammel deres tørretumbler er, og ud af dem som havde en tørretumbler der er 10 år eller yngre, har vi taget de tørretumblere ud, som mere end 50 ejer. Disse mærker er altså de mest populære mærker i brugerpanelet.

'divembed_1'

Mærker med mere end 50 ejere

  • Miele
  • AEG
  • Bosch
  • Siemens

Ud over at spørge vores brugerpanel, så har vi også analyseret på testresultaterne af 350 tørretumblere, vi har testet siden 2013. Den undersøgelse viser, at der er nogle mærker der generelt klarer sig bedre end andre, og at der kan være store udsving i hvordan tørretumblerne klarer sig fra model til model inden for samme mærke.

Undersøgelsen ser kun på kondenstørretumblere, med eller uden varmepumpe. Tørretumblernes energimærkning går fra B og op til A+++.

Disse mærker har vi undersøgt

I vores oversigt over hvordan de enkelte mærker klarer sig finder du 12 mærker. Det er dog ikke alle mærkerne, som er blevet anmeldt af ejerne.

Miele, Bosch, Siemens, LG, Zanussi, Beko, AEG, Electrolux, Whirlpool, Samsung, Hotpoint og Candy

Læs med når vi ser på:

  • Sådan klarer tørretumblerne sig i vores undersøgelse
  • Kvaliteten kan svinge meget indenfor samme mærke
  • Derfor bliver tørretumbleren udskiftet

Sådan klarer tørretumblerne sig i vores brugerpanelundersøgelse

Når vi ser på de mest udbredte tørretumbler-mærker i vores test, nemlig AEG, Bosch, Miele og Siemens, så er der ingen tvivl om hvilket mærke, som har de mest tilfredse ejere.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?

Sådan har vi vurderet mærkerne

Vores analyse og vurdering af mærkerne består af to dele. En samlet vurdering af alle tørretumblere, der er testet i perioden 2013 - 2016, og ejernes vurdering via vores Brugerpanel-undersøgelser

Brugerpanel-undersøgelsen

693 har deltaget i vores Brugerpanel-undersøgelse i 2022. Besvarelserne udgør datagrundlaget for analysen. Vi har i analysen af mærkerne kun medtaget de mærker, hvor der minimum er kommet 50 besvarelser og hvor tørretumbleren er købt i 2011 eller senere. I 2018 lavede vi en lignende undersøgelse med knap 1.200 deltagere.

Forbrugerrådet Tænks vurdering:

Forbrugerrådet Tænk har sammen med andre europæiske forbrugerorganisationer testet mere end 350 forskellige tørretumblere i perioden 2013-2016

Ud fra alle testresultaterne har vi analyseret, hvordan mærkerne har klaret sig. I undersøgelsen er medtaget mærker, hvor der er testet mere end cirka 20 forskellige modeller.

Vi har kun set på kondenstørretumblere, med eller uden varmepumpe. Tørretumblernes energimærkning går fra B og op til A+++.

Alle mærker har tørretumblere i forskellige prisklasser og med forskellige specifikationer og energimærkning. Det er tjekket, hvordan maskinerne generelt klarer sig, og mærkernes stærke og svage sider er trukket frem – men der vil selvfølgelig være forskel på de enkelte modeller.

Deltag i vores vores Brugerpanel-undersøgelser?