Disse dampstrygejern og dampstationer er Bedst i Test Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Strygejern: Her er de bedste i test

Hvilket dampstrygejern er Bedst i Test? Vi anbefaler fem dampstrygejern og to dampstationer. Se hvilke her.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 25. november 2021
Disse dampstrygejern og dampstationer er bedst i test

Et godt dampstrygejern eller dampstation skal kunne glatte krøller og folder i dit tøj. Samtidig skal strygejernet være nemt at bruge, og kunne holde til at blive brugt.

Forbrugerrådet Tænk tester løbende dampstrygejern og dampstationer. I vores strygejern test  Ser vi både på hvor godt strygejernet virker, hvor brugervenligt det er, og om det er sikkert og holdbart.

Kend strygejernets funktioner

Er du i tvivl hvad de enkelte funktioner på dampstrygejernet finder du her en liste over de mest normale, så du kan vælge det der passer til dit behov. I testen under de enkelte dampstrygejern og dampstationer, kan du se hvor gode funktionerne så er på strygejernene.

Autoslukfunktion

Mange moderne strygejern har en autoslukfunktion, hvor de slukker af sig selv efter kort tid, hvis de ligger ned på siden – hvilket er unaturligt for et strygejern. Strygejernene slukker også af sig selv efter lidt længere tid, hvis de efterlades stående på sålen eller på hælen.

Antikalksystemer

Forskellige mærker har forskellige funktioner og systemer, men fælles er at et antikalksystem i strygejernet forhindrer at kalk stopper dampdyserne til.

  • Antikalkventil: En ventil, der kan åbnes, hvorfra du kan fjerne den kalk, der er blevet samlet af antikalksystemet. Ventilen skal tømmes jævnligt alt efter, hvor meget man bruger strygejernet.
  • Renseknap: En funktion, der frigør kalk i dyserne og strygejernet, så kalken blæses ud med damp. Renseknappen skal bruges over en køkkenvask eller lignende – ikke over tøjet!

Almindelig vand eller demineraliseret vand?

Dampstrygejern skulle engang have demineraliseret vand – altså vand uden kalk, men på mange moderne strygejern med antikalkfunktion, tilrådes det at bruge almindeligt vand fra hanen.

Se på brugsanvisningen hvad du skal bruge, før du tager det i brug.

Strygejern er ikke gode til alle typer stof

Når vi tester strygejern tester vi på polyester, bomuld og jeansstof. Vores undersøgelse viser at der er stor forskel på hvor godt strygejernene stryger de forskellige stoftyper. De bedste strygejern i testen, er gode all round strygejern. Men stryger du primært polyesterskjorter, kan du med fordel finde et strygejern, som klarer denne del af testen godt.

Du kan på testen sortere på hvor godt strygejernene klarer de forskellige testparametre.

Disse dampstrygejern og dampstationer anbefaler vi

De bedste dampstrygejern og dampstationer i vores test, er ikke blandt de dyreste. De nyeste dampstrygejern vi har testet i 2021, klarer sig heller ikke bedre end de modeller vi undersøgte i 2019.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?