Disse plæneklippere er bedst i test
Hvilke plæneklippere er bedst i Forbrugerrådet Tænks test? Se de bedste benzin- og el-plæneklippere og få hjælp til, hvilken plæneklipper du skal købe.

Græsslåning er en af de helt store og krævende arbejdsopgaver i haven. Derfor er det vigtigt at have en god plæneklipper. Forbrugerrådet Tænk har testet 103 plæneklippere. I denne artikel peger vi på de bedste i test i 2025.

Hovedkonklusioner af testen af plæneklippere
- De bedste plæneklippere er batteridrevne
- De batteridrevne plæneklippere kan klare en middelstor plæne
- Fire plæneklippere får Bedst i Test
Sådan tester vi plæneklippere
Når vi tester plæneklippere, tester vi på forskellige plæner lige fra 40-50 mm græs, over halvlangt græs, fugtigt græs og helt op til 30 cm kraftigt græs med vilde blomster og ukrudt. Vi vurderer også hvor godt plæneklipperne klarer sig på skånende og/eller ujævne plæner.
Vi vurderer brugervenlighed, fx hvor nemme de er at manøvrere med, vi måler støj og ikke mindst energiforbrug.
De bedste plæneklippere i testen er:
- Gode til at klippe højt græs
- Gode til at klippe vådt græs
- Gode til at klippe hurtigt
- Nemme at håndtere
- Har en lang batterilevetid (batteridrevne)
- Lavt energiforbrug
Disse plæneklippere har vi testet
Vi tester plæneklippere hvert år og opdaterer vores test med nye modeller.
Disse typer plæneklippere tester vi:
- Benzinplæneklippere
- El plæneklippere (kablede plæneklippere)
- Batteridrevne plæneklippere (akkuplæneklippere)
- Cylinderplæneklippere (håndskubbere)
Robotplæneklippere finder du i en test for sig.
Følgende plæneklipper-mærker er testet:
AL-KO, Black+Decker, Bosch, EGO, Einhell, Fieldmann, Fiskars, Flymo, Gardena, Greenworks, Honda, Husqvarna, Klippo, Makita, PowerPlus, Ryobi, Skil, Stiga, Stihl, Wolf-Garten og Worx
Vælg den rette plæneklipper til dit behov
I testen er det blevet afprøvet, på hvor stort et areal, de batteridrevne plæneklippere cirka kan slå, før batteriet løber tør. Resultatet svinger fra 140-410 m2 pr. opladning. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det i praksis vil afhænge af flere forskellige faktorer – fx hvor højt græsset er blevet, før du slår det. Gider du ikke at holde pause midt i arbejdet, kan du overveje at anskaffe dig et ekstra batteri, så du blot skal skifte batteriet ud undervejs.
Modellerne med ledning kan køre lige så længe, det skal være. Til gengæld giver det lidt mindre fleksibilitet og rækkevidde, at de skal være tilsluttet en stikkontakt.
Disse plæneklippere er de bedste i test
Forbrugerrådet Tænk har testet 103 plæneklippere. Her er de bedste i hver kategori, så du kan se hvilke der klarer sig bedst i vores test uanset om du er til batteridrevne eller kablede plæneklippere, eller du er på udkig efter en benzinplæneklipper eller en god håndskubber.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Gode plæneklippere til under 1.300 kroner
Trænger plæneklipperen til udskiftning, uden at sprænge budgettet? Se gode plæneklippere fra vores test til under 1.300 kroner. Men du skal leve med én ting.

Sådan køber du den rigtige plæneklipper
Hvilken plæneklipper er den rigtige til dig og din græsplæne? El-plæneklipper, robotplæneklipper, en benzindrevet maskine eller en cylinderplæneklipper? Få hjælp til at vælge græsslåmaskine her.

Plæneklipper: Fordele og ulemper ved benzin, el og batteri
Forskellen på en plæneklipper med benzinmotor og elmotor med batteri er stor. Vi ser på fordele og ulemper ved de forskellige typer græsslåmaskiner.