Test: H&M Disney Frozen lip balm set | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem
Kemi test

H&M
Disney Frozen lip balm set

Om produktet

Læbepomaden indeholder parfume, der kan give allergi.

Forbrugerrådet Tænk Kemi anbefaler produkter uden parfume til børn og derfor får denne læbepomade den dårligste kemibedømmelse, C-kolben.

Paraffinum liquidum og Ozokerite samt Polybutene indeholder mineralske eller syntetiske olier, som kan være problematiske for sundheden, når de findes i fødevarer. Læbeprodukter vil man uundgåeligt spise en del af ved brug, så af forsigtighedshensyn kan du vælge læbeprodukter uden mineralske og syntetiske olier.

H&M: Læbepomaden er sikker

H&M oplyser, at deres læbepomade overholder eksisterende lovgivning samt virksomhedens yderligere kemikaliekrav og at H&M Disney Frozen Lip Balm er vurderet sikker at bruge af børn.

Læs H&Ms fulde kommentar under afsnittet "Det siger virksomhederne" på testens forside.

H&M:

"Alle produkter fra H&M Group produceres under stort hensyn til kundernes sundhed og til miljøet.Alle leverandører til H&M Group skal forpligte sig til at overholde H&M’s særlige kemikaliekrav. Disse krav er som minimum baseret på gældende love og regler i vores salgslande samt på andre bekymringer om både sundhed, miljø og arbejdsmiljø.

Alle kosmetiske produkter fra H&M Group skal overholde EU's kosmetiklovgivning, og gennemgår i den forbindelse en toksikologisk sikkerhedsvurdering for at garantere, at de er sikre at bruge for vores kunder.

For kosmetiske produkter til børn har H&M Group derudover blandt andet følgende yderligere krav:

- Ethvert potentielt allergifremkaldende parfumestof skal udgøre mindre end 0,001% af det endelige produkt.

- Ingredienser baseret på mineralske kulbrinter skal være af fødevarekvalitet. Desuden skal de overholde specifikationerne i Cosmetic Europes anbefaling, der blandt andet betyder at udelukkende mineralske kulbrinter, for hvilke der er defineret et acceptabel daglig indtag, skal anvendes.

-Produkterne skal gennemgå en ekstra toksikologisk vurdering, hvor en tredjeparts toksikolog evaluerer produktet ud fra andre eksponeringsscenarier end dem, der allerede er undersøgt i den toksikologiske sikkerhedsvurdering påkrævet i henhold til EU's kosmetikforordning.

H&M Disney Frozen Lip Balm er således vurderet og bedømt sikkert at bruge af børn."

 

Test: Kemi i læbepomader (link til testens forside)

 

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden planteekstrakter der kan give allergi
  • Uden mistænkt hormonforstyrrende stoffer
  • Uden miljøbelastende stoffer
  • Uden andre allergifremkaldende stoffer
  • Med andre problematiske stoffer
  • Med parfumestoffer