Disse kogeplader med emhætte er Bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse kogeplader med emhætte er Bedst i Test

Kogeplader med indbygget emhætte er i flere tilfælde overraskende gode. Vi har testet 30 forskellige. Se hvilke, som er Bedst i Test.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 1. februar 2024
Induktionskogeplade med emhætte og bedst i test logo

Induktionskogeplader med indbygget emhætte er et forholdsvist nyt produkt, der endnu ikke er så udbredt. I modsætning til emhætter, som er indbygget i bordpladen, og som kommer op, når de bliver tændt, er disse integreret i selv kogepladen.

Kogeplade med emhætte består af en induktionskogeplade, der oftest er ekstra bred – omkring 80 centimeter. Der findes dog også modeller, der er 60 eller 70 centimeter brede.

Emhætten sidder i midten af kogepladen som en rist, og suger damp og fedt ned og væk.  Antallet er kogezoner er derfor som regel 4, som på en almindelig induktionskogeplade. 

Vi har i Forbrugerrådet Tænk testet 30 kogeplader med indbygget emhætte, for at se hvor gode de er til både at være kogeplade og emhætte på én gang.

Kogeplader med emhætte er testet som 2 produkter

Induktionskogeplader og emhætter er typisk 2 adskilte produkter. Vi har derfor testet emhættefunktionen og kogepladefunktionen på samme måde, som vi normalt tester emhætter og induktionskogeplader.

Emhætterne er blandt andet testet for, hvor godt de fanger fedtet fra stegeosen, samt hvor meget damp, de suger til sig. 

Kogepladerne er blandt andet testet for, hvor hurtigt de opvarmer, hvor godt varmen fordeles på en pande, samt hvor effektive kogepladerne er under en stresstest. 

Disse produkter har vi testet

Kogeplader med emhætte er ikke så udbredte. Nogle modeller kan du kun købe i køkkenforretninger. Da det kræver en del ekstra installationer er det en type af kogeplade/emhætte, man ofte køber, når man skal have nyt køkken.

I vores kogeplade med emhætte test, har vi udvalgt kogepladerne, så de dækker markedet bredt.

Forbrugerrådet Tænk har testet 30 kogeplader fra:

AEG, Bora, Bosch, Eico, Elica, Ikea, Miele, Neff, Siemens, Silverline, Smeg, Thermex og Witt

Disse kogeplader med emhætte anbefaler vi

Det stiller store krav til din kogeplade både at være en god induktionskogeplade og en god emhætte. Fire bliver Bedst i Test, de tre af dem er dog næsten identiske, selvom de har forskelligt modelnummer og navn. Vi anbefaler også nogle billigere varianter, som klarer testen udmærket.  

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?