Induktion - Vær opmærksom på disse problemer Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Flere induktionskogeplader har problemer

Flere induktionskogeplader i vores test har udfordringer med brugervenligheden eller med at varme ordentlig. Se hvad du skal være opmærksom på.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 24. november 2022
Person trykker på induktionsplader

Vi har testet 44 induktionskogeplader fra AEG, Bauknecht, Beko, Bosch, Cylinda, Ecotronic, Electrolux, Gorenje, Hisense, Ikea, Miele, Samsung, Siemens, Whirlpool og Witt

Induktionskogeplader virker ved hjælp af magnetiske spoler, som varmer kogegrejet op i stedet for kogepladen.

Induktion gør det nemt og hurtigt at temperaturregulere, men vores test viser også, at en del kogeplader får problemer, når vi stresstester dem. Specielt én kogeplade har så mange funktionsproblemer, at vi ikke synes den er pengene værd.

Flotte kogeplader - besværlige i hverdagen

Induktionskogeplader har en sort, blank overflade, der kan give et meget rent og æstetisk udtryk i køkkenet. Enkelte kogeplader er så rene i deres æstetiske udtryk, at det går ud over brugervenligheden i dagligdags brug. 

Testen viser, at det er svært at benytte induktionskogeplader, som ikke har symboler, der indikerer hvor kogegrejet skal placeres, og det er et problem fordi gryder og pander skal placeres korrekt på kogeområdet, ellers bliver kogegrejet ikke varmet godt nok op.

Problemer med visse induktionskogeplader

Forbrugerrådet Tænk har funktionstestet induktionskogepladerne på et uvildigt testlaboratorium.  Flere kogeplader havde problemer, når vi testede følgende:

  • Holde lav varme: Kogepladernes evne til at holde en lav, jævn temperatur er også blevet undersøgt. 
  • Varmefordelingen: Ved at bage pandekager på induktionskomfurerne og vurdere, hvor ensartet pandekagerne er blevet. 
  • Varmeeffekt: Induktionskogepladernes evne til at varme under intensivt brug er testet ved at lave pommes frites på 1 kogezone, mens de øvrige kogezoner på komfuret varmede vand. 

Holder ikke lav temperatur

Visse sovse og cremer med æg må ikke blive for varme, og det er vigtigt, at induktionskomfuret ikke varmer for meget ved laveste indstilling.

Hvis det er vigtigt for dig at kogepladen kan holde en præcis varme kan du i vores test under hver enkelt produkt se hvor godt den klarer sig. Se efter testparametret ”Temperaturkontrol på laveste indstilling”

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?