Se dig for, når du samler streaming og telefoni | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Mobilabonnementer: Se dig for, når du samler streaming og telefoni

Streaming af musik og film er et lokkemiddel, når teleselskaberne skal kapre nye kunder. Det kan være en god forretning for dig, men se dig godt for.

Michala Dieckmann · Foto: Getty Images · 18. juni 2020
Kvinde med telefon

Dit mobilabonnement kan give dig adgang til meget mere end at tale i telefon, skrive sms’er og surfe på nettet.

Netflix, Spotify og andre streamingtjenester kan købes som en pakkeløsning hos flere teleselskaber. Men det kan ende med, at du køber en masse tjenester, du ikke bruger. Det bliver dyrt for dig i længden.

Pakkeløsninger er gode, hvis du bruger mange streamingtjenester. Kend dine behov, inden du samler alle dine streamingtjenester hos dit teleselskab.

Kend dine udgifter til mobil og streaming

Dine udgifter skal du kende. Find ud af, hvad du betaler for mobiltelefon og streamingtjenester.

Regn ud, hvor mange penge du ville bruge på streaming og mobilabonnement, hvis du købte ydelserne hver for sig. Sammenlign beløbet med prisen på pakkeløsningen.

Løfter om store besparelser skal du ikke lade dig lokke af. Ofte dækker besparelserne over, at du får ekstra produkter med i handelen, som du måske ikke har behov for.

Mobilabonnementet er vigtigst

Netflix, magasiner og e-bøger kan virke fristende, når du køber mobilabonnement. Men husk, at du altid kan købe streamingtjenester udenom dit teleselskab.

Dit mobilabonnement handler i første omgang om taletid, data og dækning.

Skifter du ofte streamingtjenester?

Streamingpakkerne låser dit forbrug fast til bestemte udbydere. Det vil sige, at du ikke kan skifte mellem de forskellige streamingtjenester, alt efter hvem der har den seneste sæson af yndlingsserien.

Pakkeløsningen skal altså være meget billig, før det kan betale sig for dig, at du ikke kan skifte tjenester fra måned til måned.

Teleselskaberne sælger deres egne musiktjenester

YouSee Musik og Telmore Musik er eksempler på teleselskabernes egne musiktjenester. De har ikke nødvendigvis det samme udvalg af musik, som du får hos Spotify eller Apple Music.

Overvej, hvilke musiktjenester der følger med dit mobilabonnement, inden du køber.

Læs det med småt

Hvor mange måneders streaming får du med i pakken?

Vilkårene i dit mobilabonnement skal du altid læse grundigt. Det kan være, at du kun får streamingtjenesterne i en kort periode, selvom du er bundet til abonnementet i længere tid.

Læs det med småt, så du ved præcis, hvad du betaler for.