Hvilken Samsung telefon skal jeg vælge?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Hvilken Samsung telefon skal jeg vælge?

Samsung står bag de mest populære androidtelefoner i Danmark. Udover flagskibsserien S24, har de også flip- og foldmodeller. Men hvilken skal du vælge?

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 20. februar 2024
To personer kigger på deres smartphones

Samsung Galaxy og andre Samsung mobiltelefoner er gode. Det viser vores mobiltelefon test, hvor Samsung telefonerne klarer sig rigtig godt

Galaxy S24 modellerne er Samsungs seneste serie, som er kommet på markedet. Men modellerne klarer sig ikke nødvendigvis bedre end S23 fra 2023, S22 fra 2022, S21 fra 2021 eller S20 og Note 20 fra 2020.

Kan du få en lige så god mobiltelefon ved at vælge en ældre Samsung model? Eller er det bedst at vælge den nyeste, for at sikre at din telefon holder så længe som muligt? Og hvad med de nye folde- og klaptelefoner som er kommet på markedet- holder de?

Samsung Galaxy: Mange smartphones - kortere levetid

Samsung sprøjter smartphone modeller ud på markedet. Mobiltelefoner er udstyret med Googles styresystem - Android. Samsung er kendt for ikke at opdatere styresystemet i deres modeller lige så længe som fx Apple gør i deres iPhones. Men der blæser nye vinde - i hvert fald for topmodellerne.

Flagskibsmodellerne S24 og frem får ifølge Samsung opdateret deres styresystem i 7 år frem. Flagskibsmodellerne fra S21 og frem til S23 får ifølge Samsung opdateret deres styresystem i 4 år. Sikkerhedssystemerne bliver opdateret 1 år mere, det vil sige i 5 år. De billige modeller får opdateret deres styresystem i kortere tid. 

Når styresystemet ikke bliver opdateret løbende, bliver telefonen mere sårbar overfor sikkerhedsbrister, og nogle apps holder op med at fungere optimalt efter nogle år. 

Samsung – Forstå modellernes navne og numre

Samsungs flagskibsmodeller er de dyre serier som Galaxy S24, Galaxy S23, Galaxy S22 og Samsung Fold og Samsung Flip. Mobiltelefonerne bliver navngivet efter hvilken ”klasse” de tilhører.

 • ”S” – er topmodellerne
 • ”A”- er mellemklasse og de billigere modeller. Jo lavere tal i ”A”, jo billigere er mobilen
 • ”M” – er også mellemklasse og de billigere modeller men er kendt for deres lange batterilevetid. Jo lavere tal i “M”, jo billigere er mobilen
 • ”Z” – er de nye foldbare telefoner
 • ”Note” – er de mere professionelle arbejdstelefoner med stylus, Note laves ikke længere, men Ultra modellen af topmodellerne minder meget om denne, inklusiv stylus fra S23 Ultra og frem.

Ikke alle modeller er nævnt her, men i vores mobiltelefon test kan du finde alle de seneste Samsung modeller.

Få hjælp til at vælge mellem disse Galaxy modeller

 • Samsung Galaxy S24, S24+ og S24Ultra
 • Samsung Galaxy S23, S23+ og S23 Ultra
 • Samsung Galaxy S22, S22+ og S22 Ultra
 • Samsung Galaxy S21, S21+ og S21 Ultra
 • Samsung Galaxy S20, S20+ og S20 Ultra
 • Samsung Galaxy Z Flip5
 • Samsung Galaxy Z Fold5
 • Samsung Galaxy Note 20 og 20 Ultra

Samsung Galaxy S24, S24+ og S24 Ultra 

Samsung Galaxy S24 modellerne er Samsungs seneste flagskibsserie fra 2024. Galaxy S24 kommer i 3 versioner. 

Vil du læse hele artiklen om mobiltelefoner?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?