Mesh netværk: Disse er bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse mesh-netværk er bedst i test

Mesh-netværk er en effektiv og enkel måde at forbedre rækkevidden af dit wi-fi til alle værelser og hjørner af hjemmet. Se hvilke der er bedst i test.

Sally Jensen · 28. september 2023
Mesh netværk på grøn baggrund- Bedst i Test

Med et mesh-system kan du få wifi-signalet til at række ind i alle hjørner og rum i dit hjem. Et mesh-system består af en mesh-router, der sender sit internetsignal, samt en eller flere mesh-enheder. Enhederne placeres i forlængelse af din routers signal og udvider rækkevidden af signalet.

Disse mesh-netværker har vi testet

Vi har testet i alt 23 mesh-netværk. I testen har vi både taget højde for dækning og hastighed samt brugervenlighed, funktioner, sikkerhed og strømforbrug.

Et mesh-netværk består af en mesh router og medfølgende satellitter. Vi har testet systemer fra mærkerne

TP-Link, Linksys, Asus, Netgear, Google, D-link og Tenda.

Store prisforskelle

De testede mesh-netværk svinger meget i pris og fås fra alt mellem lidt over 700 til lidt over 7.000 kroner. Det allerdyreste rangerer dog forholdsvist lavt i testen, så man skal ikke umiddelbart gå efter prisen, hvis man vil have et godt system.

Der er mange parametre, man kan kigge på, hvis man har særlige behov for sin internetforbindelse.

Mulighed for personlige indstillinger eller ej

Nogle mesh-netværk giver brugerne mulighed for selv at indstille, hvilke satellitter, der skal benyttes til hvad, og om signalet til TV’et i stuen eksempelvis altid skal prioriteres over telefonen eller TV’et på børneværelset, hvis begge apparater streamer indhold på samme tid. 

For mange forbrugere vil det ikke være nødvendigt at kunne indstille prioriteringen manuelt, da routeren og mesh-satellitterne kommunikerer internt og fordeler signalet således at det fungerer bedst muligt for alle.

Disse mesh-netværk klarer sig bedst i testen

Ud af de 23 teste mesh-netværk bliver en Bedst i Test og derudover anbefaler vi et system, som er sikkert, nemt at opsætte og kan fås til en fornuftig pris.

 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?