Sådan vælger du det rigtige køleskab
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Køleskab: Sådan køber du det rigtige

Hvilket køleskab er bedst til dine behov? Det afhænger af størrelsen på dit hjem, din familie og om du har særlige ønsker til smarte funktioner. Få hjælp her.

Camilla Gaarder · Foto: Getty Images · 23. januar 2023
Kvinde køber køleskab og vil gerne vælge det rigtige

Køleskabe kommer i mange mærker, modeller og med forskellige funktioner. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke behov og muligheder du har, inden du køber et nyt køleskab.

Har du for eksempel plads til et stort amerikanerkøleskab? Skal du vælge integreret køleskab eller fritstående? Og har du behov for flaskeholdere eller andre køleskabselementer?

Forbrugerrådet Tænk har samlet alt du skal vide, inden du køber et køleskab, i denne artikel.

Typer af køleskabe

Overvej først, hvilken type køleskab du vil have. Der findes flere forskellige typer køleskabe, men her nogle af de mest almindelige:

 • AmerikanerkøleskabDenne type køleskab er særligt kendt for at have en isterningemaskine på fronten, så du kan få helt koldt vand direkte fra køleskabet. Amerikanerkøleskabe er  store og består ofte af et køleskab og et fryseskab.
 • Fritstående køleskab: Både amerikaner- og retrokøleskabe er eksempler på fritstående køleskabe. De har både front- og sidebeklædninger og kan derfor placeres præcis, hvor du har lyst og plads.
 • Integreret køleskab: Integrerede køleskabe er uden en egentlig front. I stedet monterer du en køkkenlåge, så køleskabet går i ét med resten af køkkenet. Integrerede køleskabe klarer sig ikke lige så godt i vores test som fritstående køleskabe.
 • Kølefryseskabe: Kølefryseskabe kombinerer både køleskab og fryser i ét. På den måde sparer du lidt plads. Denne type egner sig derfor godt små køkkener eller små familier.

Hvad skal jeg se efter når jeg køber køleskab?

Et køleskab kan koste mange penge, og det skal gerne holde i mange år. Vi tester køleskabe løbende og ser på de mange features de tilbyder. Herunder kan du læse om:

 • Sådan køber du et køleskab med den rigtige volumen
 • Sådan ser du på indretningen
 • Superkøl, 0-zone og fugtighedsregulering - hvad betyder det?
 • Hvilket energimærke skal jeg gå efter?
 • Har det betydning om mit køleskab står koldt eller varmt?
 • HVad betyder støjniveauet?
 • Skal jeg vælge et køleskab med kamera?

Køb køleskab efter volumen

Køleskabet koster penge at holde koldt, og du betaler også for at køle den plads ned, du ikke bruger. Derfor kan et mindre køleskab godt betale sig på el-regningen.

Køb dit køleskab ud fra, hvor mange I er i husstanden, og hvor ofte I køber ind. En god tommelfingerregel er, at 1 person skal bruge 100 liter, og derefter lægger du 50 liter oveni pr. person i husstanden.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?