Smart-tv: Delvist ubrugeligt efter få år
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Dit smart-tv er delvist ubrugeligt efter få år

Manglende opdateringer fra tv-producenter og programdistributører kan gøre smart-tv’et delvist ubrugeligt efter blot få år – og problemet kan også ramme andre smarte produkter.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 16. december 2021
Tv med apps, der ikke fungerer pga manglende opdatering af software

Et smart-tv er – ja – smart, fordi den internetopkoblede teknologi giver mulighed for, at det kan en hel masse, det samme med smarte køleskabe og elpærer.

Det smarte er blandt andet, at produkterne kan opdateres fra producenternes side, og at der kan tilføjes nye apps. Men manglende opdateringer af styresystemet eller af de apps, der bruges til produktet, kan betyde, at smart-teknologien ikke virker optimalt.

Manglende opdateringer kan betyde, at nogle af funktionerne forsvinder enten helt eller delvist med det resultat, at forbrugeren måske vælger at skifte produktet ud, selv om hardwaren – altså fjernsynet, printeren eller mobiltelefonen – i sig selv ikke fejler noget som helst.

Problemet er alene i den ikkeopdaterede software og ikke i selve produktet.

Ikke-så-smarte tv

Problemstillingen er forholdsvis ny, men ganske velkendt; for eksempel har ejere af blot få år gamle smart-tv’er fra Samsung oplevet, at TV 2 Play-appen ganske enkelt ikke virker længere.

Repair Cafe Danmark er en international græsrodsorganisation med 59 cafeer alene i Danmark, hvor frivillige sidder klar til at reparere alt fra tøj til mobiltelefoner.

De tager ofte imod elektronik som for eksempel smart-tv’er og printere, som i princippet fungerer udmærket, men hvor problemet er manglende opdateringer af softwaren.

“Det er langtfra alle fjernsyn, som vi kan opdatere,” siger næstformand i Repair Cafe Danmark Christen Monberg.

Vil du læse hele artiklen om fladskærms-tv?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?