Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Rugbrødschips: Nem og lækker opskrift

Rugbrødschips er nemt og næsten gratis selv at bage. Og så mindsker du madspild, samtidig med det gamle rugbrød bliver til velsmagende rugbrødschips.
Af Peter Skjødt
13. Februar 2019
Opskrift på rugbrødschips
Foto: Thomas Dahl

Hjemmelavede rugbrødschips på under 20 minutter

Rugbrødschips er nemme og næsten gratis selv at bage. Brug resten af dit rugbrød, så du mindsker madspild samtidigt. Du kan bruge hjemmebagt rugbrød eller rugbrød, du har købt.

Ingredienser til rugbrødschips

  • 100-150 gram daggammelt rugbrød
  • 1/2 - 1 spsk. madolie
  • Havsalt/flagesalt efter behov

Rugbrødschips i 5 nemme trin:

1. Skær rugbrødet i så tynde skiver som muligt. Brug en skarp brødkniv/kokkekniv eller en pålægsmaskine. Man kan med fordel komme rugbrødet i køleskabet eller fryseren først for at gøre det nemmere at skære tyndt.

2. Rugbrødsskiverne fordeles jævnt i en bradepande med bagepapir, og olien fordeles jævnt hen over dem med spray eller pensel. 

3. Drys med salt. 

4. Bag rugbrødschipsene i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde – de må ikke blive brankede. 
Ryst dem rundt halvvejs i bagningen. 

5. Læg chipsene på fedtsugende papir, og spis dem, når de er afkølede – solo som snack eller som brødcroutoner i salat.

Rugbrødschipsene opbevares i tætsluttende emballage, hvis du ikke spiser dem med det samme.