Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sundheds-apps snager i dit privatliv

Sundheds-apps kan give overblik, hvis du vil have bedre styr på dit helbred. Men de fleste tilbyder funktioner, der kræver, at du giver mange private data.
Af Emma Borello
3. Juni 2019
Sundheds-apps snager i dit privatliv

Motions-apps er populære hjælpemidler

Motions - og sundheds-apps er blevet populære, fordi de giver dig mulighed for nemt at få et overblik over alt fra dit kalorieindtag til dine løberuter.

Downloader du en motions-app, skal du være opmærksom på, at du får mere end blot en app, der kan måle din løberute eller din puls.

Sundheds- og motions-apps har tit mange ekstrafunktioner, som følger med, når du installerer appen. Det kan for eksempel være muligheden for at dele dine træningsresultater med dine venner gennem sociale medier.

Ekstra features kræver personoplysninger

Apps, der giver dig mulighed for at dele din træning eller tilføje fotos til dit træningspas, skal have adgang til flere oplysninger om dig.

App-udvikleren kan i den sammenhæng bede om adgang til dine billeder, kontaktpersoner eller din kalender. Hvis du blindt giver adgang, risikerer du at dele personlige oplysninger, du egentlig ikke ville dele med app-udvikleren.

Vær kritisk overfor appen                              

Mange apps kræver adgang til dine personlige oplysninger, er det en god idé, at du er opmærksom på, hvilke private informationer du afgiver, når du installerer appen. Det er en god idé at overveje:

  • Hvem står bag appen? Stoler du på, at de passer på dine oplysninger?
  • Hvilke oplysninger vil de have? Vil du gerne dele det?

Løbe-apps: Pas på disse ulemper

Husk at sundhedsapps ikke kan erstatte en læge. Hvis du er bekymret over et symptom, så søg læge. Apps kan også tage fejl, så husk at være kritisk overfor de informationer, appen giver dig