Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Mobil-pakker: Se dig for, før du samler din streaming

Streaming af musik og film er et lokkemiddel, når teleselskaberne skal kapre nye kunder. Det kan være en god forretning for dig, men se dig godt for.
Af Michala Dieckmann
24. Maj 2017
Mobilpakker, streaming, overvej før du køber
Foto: iStock

Mediepakker kan være en god forretning

Mobilselskaberne lokker dig med store besparelser, når de markedsfører deres mediepakker. Det er abonnementer, hvor du udover tale, sms og data får streaming af eksempelvis musik og film og online læsning af bøger og magasiner med.

Pakkeløsninger kan være en god forretning for dig, men inden du beslutter at samle dine streamingaftaler hos din mobiludbyder, er der nogle ting, du skal overveje.

Ny mobiltelefon? Tjek vores test af smartphones inden køb

Kend dine udgifter til mobil og streaming

Udgifterne til dine nuværende abonnementer på mobiltelefoni og streamingtjenester skal du kende, når du skal afgøre, om en samlet pakkeløsning kan svare sig.

Regn ud hvor mange penge du ville bruge på streaming og mobilabonnement, hvis du købte ydelserne hver for sig. Beløbet skal du sammenligne med prisen på pakkeløsningen.

Løfter om store besparelser skal du ikke lade dig lokke af. Ofte dækker besparelserne over, at du får ekstra produkter med i handelen, som du måske ikke har behov for.

Mobilabonnementet er det primære

Musiktjenester og løfter om streaming af populære film kan let fjerne fokus fra det, du oprindeligt kom efter: Et mobilabonnement.

Mobilabonnementet skal først og fremmest opfylde dine krav til dækning, taletid og datatrafik.

Mobilabonnementer: Sådan finder du det billigste

Skifter du ofte streamingtjenester?

Mediepakkerne låser dit forbrug fast til bestemte udbydere. Det vil sige, at du ikke kan skifte mellem de forskellige streamingtjenester, alt efter hvem der har den seneste sæson af yndlingsserien.

Besparelsen skal altså være så stor, at den er tabet af fleksibilitet værd.

Musiktjenester er vidt forskellige

Musiktjenesterne i mediepakkerne er ofte mobilselskabernes egne produkter. Overvej, om de kan erstatte udbydere som for eksempel Spotify og Tidal. Også hvis det betyder, at du ikke kan få dine spillelister med dig over til den nye udbyder.

Hvilken musikstreaming-tjeneste skal du vælge?

Vilkårene er vigtige

Vilkårene for dit abonnement skal du altid læse nøje. Der kan være begrænsninger i mediepakkerne, som du ikke ellers bliver oplyst om.

Streamingtjenesterne og andre tilføjelser til dit abonnement er hos nogle selskaber kun gyldige i Danmark. Du skal også være opmærksom på, om streamingtjenesterne har en udløbsdato. Hos nogle selskaber får du kun ydelsen i en begrænset periode og risikerer at betale ekstra for ydelsen efter den begrænsede periode.

Læs det med småt, så du ved præcis, hvad du betaler for. Også om 1 år.