Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Fladskærme: Tilbud kan snyde dig

Tilbud på fladskærme kan du finde masser af. Men tilbuddene kan faktisk koste dig dyrt, hvis ikke du ser dig for.
Af Jesper Frydland-Raun
24. November 2016
Cyber monday tilbud skal du undersøge godt
Foto: Gettyimages

Tilbud på fladskærme: Se dig godt for

Fladskærme er blot en af mange varer, du vil se på tilbud til Black Friday og Cyber Monday. Butikkerne vil reklamere med priser, de selv betegner som vilde besparelser og vanvittige tilbud. Tilbuddene kan også sagtens være gode nok, men du skal se dig for.

Tilbudspriserne på fladskærme til Black Friday i 2015 var nemlig ikke altid så gode, som butikkerne skiltede med. Faktisk var tilbudspriserne på flere fladskærme højere til Black Friday end tidligere på året. Det viser en undersøgelse som Forbrugerrådet Tænk lavede i 2015.

Undersøgelse af priserne på fladskærme

Tilbudspriser på fladskærme undersøgte Forbrugerrådet Tænk i 2015. Af de 163 modeller i undersøgelsen kostede 141 af skærmene det samme under Black Friday som i tiden op til. Undersøgelsen tog udgangspunkt i Forbrugerrådet Tænks test af fladskærme på daværende tidspunkt.

Undersøgelsen viste:

4 ud af de 163 fladskærme i undersøgelsen var sat op i pris til Black Friday, da de dagen før, havde kostet mindre.

22 ud af de 163 fladskærme i undersøgelsen blev annonceret som Black Friday tilbud.

  • 8 af de 22 fladskærme havde du dog kunnet købe billigere hos en dansk forhandler i løbet af de 4 måneder op til Black Friday.
  • 6 fladskærme kostede det samme til Black Friday som dagen før.
  • 6 fladskærme var reelt et tilbud, da de aldrig havde været billigere, end de var til Black Friday.
  • 2 fladskærme havde en difference i prisen på under 50 kroner i forhold til før Black Friday.

Eksempler på tilbud i vores undersøgelse

Forbrugerrådet Tænk undersøgte priserne på fladskærme under Black Friday og Cyber Monday i 2015. Undersøgelsen viser, at tilbudsprisen på fladskærme ikke altid var den bedste pris, du kunne have fået skærmen til.

Det viser eksemplerne herunder:

Fladskærmen fra LG med modelnummer 55UF695V kostede dagen før Black Friday 7.999 kroner, mens den blev set til 6.999 kroner på Black Friday. Ventede du til den efterfølgende mandag, kunne du have fået den til 5.999 kroner under den såkaldte Cyber Monday. I august 2015, altså nogle måneder før, blev samme skærm set til 4.999 kroner. Altså var skærmen hele 2.000 kroner dyrere til Black Friday end i august.

Samsung UE32J5205 er et andet eksempel. Dagen før Black Friday kostede den 4.199 kroner, mens den under Black Friday blev set til 2.499 kroner. Den efterfølgende mandag kom den yderligere ned i pris og blev set til 2.444 kroner. Skærmen kostede 1.999 i august måned.

Samsung UE55JU6575 er ligeledes et eksempel på, at tilbuddene kan være bedre til for eksempel Cyber Monday end Black Friday. Skærmen kostede til Black Friday 8.999 kroner, mens du til Cyber Monday kunne spare yderligere 1.000 kroner og således købe den til 7.999. Prisen før Black Friday var 11.999 kroner.

Fladskærme steg i pris

Fladskærme, der steg i pris, så vi også på Black Friday sidste år.

Det ene eksempel er Samsung UE48JU6465, som dagen før Black Friday kostede 5.924 kroner, mens tilbuddet under Black Friday lød på 6.999 kroner. Ventede du med at købe til Black Friday, skulle du dermed betale hele 1.075 kroner ekstra for skærmen.

Samsung UE48JU6515 er et andet eksempel på fladskærme, der steg i pris. Under Black Friday kostede den 7.499 kroner, hvilket er præcis samme pris som dagen før. I oktober måned kunne den dog blive din for 7.199 kroner. Du skulle altså betale 300 kroner mere for skærmen til Black Friday end i oktober.

Hvornår skal du købe fladskærm?

Fladskærmen skal du købe i efterårsperioden og frem til lanceringen af de nye modeller i det følgende forår. Her viser vores undersøgelser, at det er bedst at købe fladskærm.

Undersøg alligevel altid prisen, før du køber, da fladskærme ofte svinger i pris hen over året.

Læs mere: Fladskærme: Hvornår skal du købe?

Afklar dit behov inden jagten går i gang

Hvilken fladskærm passer til dine behov? Det er ikke nødvendigvis tilbuddet på Black Friday, der er det bedste tv for dig.

Hjælp til afklaring af dine behov, kan du få i denne artikel:

Fladskærm: Dette skal du vide inden køb

Hvor stor skal din fladskærm være?

Research: Lisette Olsgaard, Forbrugerrådet Tænk

 

Ny fladskærm?

Køb ikke før du har tjekket vores test af fladskærme

Test af fladskærme