| Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Høretelefoner

Trådløse høretelefoner in-ear, true wireless, on-ear og over-ear. Forbrugerådet Tænk har testet 121 modeller. Se hvilke, der er Bedst i Test.

Opdateret d. 23. februar 2023

Vi har testet 121 høretelefoner. Alle høretelefonerne er bluetooth høretelefoner, og vi har testet både over-ear, on-ear og in-ear, hvor nogle er true wireless – helt uden kabler. Flere af høretelefoner har Aktiv noise reduktion (ANC)  

Vi ændrede sidste år vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere høretelefoner under tidligere test også høretelefoner som er forholdsvis nye på markedet. Selvom testresultaterne i de to test ikke er sammenlignelige, så er gode høretelefoner i den gamle test stadig gode høretelefoner.

Vi har testet høretelefoner fra følgende mærker:

Adidas, Anker, Apple, Audio-Technica, Bang & Olufsen, Beats by Dre, Beyerdynamic, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Devialet, Google, Hama, House of Marley, Huawei, JBL, JLab, JVC, Jabra, Klipsch, LG, Libratone, Marshall, OnePlus, Panasonic, Philips, Razer, Samsung, Sennheiser, Shokz, Shure, Skullcandy, Sony, Technics, Xiaomi og Yamaha

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Luk

Se 130 tidligere testede høretelefoner

Vi har ændret i vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere høretelefoner under tidligere test. Du finder også høretelefoner som er forholdsvis nye på markedet.

Filter Nulstil filtre Luk
Luk

Se 130 tidligere testede høretelefoner

Vi har ændret i vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere høretelefoner under tidligere test. Du finder også høretelefoner som er forholdsvis nye på markedet.

{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores høretelefon test

Thorben og Anders står for test af høretelefoner. Høretelefonerne er test på laboratorium og af lydeksperter. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet høretelefoner

 • Lyden i højtalerne bliver testet af fem eksperter der lytter til sange fra genrerne

  • Rock
  • Pop
  • Jazz
  • Klassisk
  • Taleprogrammer

  Eksperterne bedømmer blandt andet dynamik, lydstyrke, støj og forvrængning når de lytter til musikken både via bluetooth og med kabel, i de tilfælde høretelefonerne har mulighed for at bruge kabel.

  Høretelefoner, der har aktiv støjreduktion(ANC) får bedømt lyden med funktionen tændt både i stille omgivelser og med baggrundsstøj.

  Laboratoriet udfører også en teknisk lydtest ved at måle frekvensgangen og sammenligne indgangsfrekvenserne og sammenligne den med udgangsfrekvenserne. Det vil sige der bliver målt hvor tro høretelefonerne gengiver den lyd de bliver sat til at afspille og hvor god lyden er til at udbrede sig. Derudover bliver det målt hvor meget lyden forvrænges.

  Det bliver også afprøvet hvor meget støj høretelefonerne selv producerer, ved blandt andet at bevæge hovedet og bevæge kabler.

 • Støjreduktion (ANC) er testet med forskellige typer baggrundsstøj, vedvarende støj, cyklisk støj, restaurantstøj samt blandet støj. Laboratoriet bedømmer også hvor meget støjreduktionsfunktionen selv støjer, samt hvor meget høretelefonernes passive lydisolering dæmper støj.

 • Brugervenlighed og komfort bliver bedømt af en ekspert og fem øvede brugere. De gennemgår manualen og prøver hvor nemt det er at tilpasse høretelefonerne og sætte dem på/i. De vurderer også hvor behageligt de er at have på i hverdagen og ved udøvelse af sport samt hvor behagelige de føles på hovedet eller i ørene når de bruges i længere tid af gangen. Det bliver også afprøvet hvor egnet høretelefonerne er for personer med briller.

  Opbevaringsetuier, -kasser eller -tasker bliver også afprøvet og bedømt, herunder vurderes det også hvor nemt det er at pakke høretelefonerne sammen og tage dem med på farten.

  Testpersonerne vurderer, hvor nemme høretelefonerne er at rengøre samt hvor godt betjeningsmulighederne fungerer.

 • Batteriet testes ved at måle batterilevetiden både for en fuld opladning og for en kort opladning på 15 minutter. Laboratoriet tester hvor længe en fuld opladning tager og hvor gode høretelefonerne er til at vise status på om de skal oplades eller ej.

 • Holdbarhed testes ved at høretelefonerne bliver tabt på et stengulv fra en højde på 1,8 meter ti gange. I tilfælde af at høretelefonerne angiver en indkapslingsklasse mod fugt, dvs. om de er fugt- eller støvtætte, så tester vi også for det. Derudover vurder en ekspert konstruktionskvaliteten på høretelefonerne.