Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Brillekøb: Sådan får du den bedste pris

Rabatter i brillebutikkerne kan være svære at gennemskue. Forbrugerrådet Tænk har samlet en række gode råd, så du slipper for at betale for meget for dine nye briller.
Af Christina Vejsgaard
6. August 2015
Brillekøb: Sådan får du den bedste pris
Foto: iStockphoto

Rabatsystemer er svære at gennemskue

Brillebutikkerne har hver deres rabatsystem, som er vidt forskellige. Du kan blandt andet få aldersrabat, procentrabatter, mængderabat eller rabat, hvis du samtidig køber kontaktlinser. Nogle rabatter er på stel, andre rabatter er på glas.

Tilbuddene kan være svære at finde rundt i. Forbrugerrådet Tænk har samlet en liste over ting, du skal være opmærksom på for at få dine nye briller til den bedste pris.

Sammenlign tilbud

Prisen på et par briller kan variere meget afhængigt af hvilke stel og glas, du vil have. Bed ekspedienten om et skriftligt tilbud, hvor du kan se, hvordan den endelige pris er udregnet.

Brillebutikkernes rabatter er forskelligt sammensat, så besøg flere butikker og få tilbud med hjem, så du kan sammenligne de forskellige priser.

Undersøg, om du kan få andre rabatter

Brillerne kan komme på tilbud kort tid efter, du har bestilt dem. Butikkerne ikke forpligtede til at fortælle dig om kommende tilbud, men du kan med fordel spørge dem alligevel.

Særtilbud kan gøre dine nye briller billigere. Undersøg om du har adgang til særtilbud gennem eksempelvis din fagforening, en indkøbsforening eller Ældresagen.

Vær opmærksom på detaljerne

Tilbud om gratis synstest er udbredt. Hvis din brillebutik reklamerer med gratis synstest, forpligter synstesten ikke til, at du køber dine nye briller i den butik.

Brillebutikkerne kan have flere forskellige tilbud på samme tid. Tjek om rabatterne kan kombineres. Det kan de, hvis der ikke specifikt er gjort opmærksom på, at de ikke kan kombineres.

Bestil ikke brillerne, før du er sikker

Brillerne er købt, når du har bestilt dem. Selvom der går 14 dage, før du får brillerne, er købet gældende fra bestillingsdatoen.

Købet i butikken er bindende, så brillebutikken er ikke forpligtet til at lade handelen gå tilbage, hvis du fortryder.