Menstruationskopper: Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse menstruationskopper er bedst i test

Menstruationskopper er et alternativ til bind og tamponer. Vi anbefaler tre menstruationskopper hvoraf en bliver Bedst i Test.

Foto: ICRT · 21. juli 2023
menstrurationskopper der er Bedst i Test

En menstruationskop er en lille klokkeformet beholder, der opsamler menstruationsblod, og som efter tømning og rengøring kan bruges igen og igen.

Men er koppen også et brugervenligt, sikkert og behageligt valg? Vi har testet syv menstruationskopper for holdbarhed, brugervenlighed og uønsket kemi.

Test af menstruationskopper

I 2018 testede vi syv menstruationskopper. I 2023 har vi tjekket vi om menstruationskopperne stadig er på markedet og om resultaterne derfor fortsat er gældende.

Vi har testet følgende mærker:

Belladott, Lady Cup, Lunette, Me Luna, OrganiCup, Ruby Cup og Yuuki

Hvor godt holder menstruationskopper?

Menstruationskoppen er typisk lavet af det forholdsvis slidstærke materiale silikone. Det betyder, at du kan bruge koppen igen og igen i modsætning til bind og tamponer, som du kun kan bruge én gang.

Stilken på menstruationskoppen bliver dog gang på gang udsat for træk, når du tager koppen ud. Knækker stilken, risikerer du, at du ikke kan få koppen ud.

Vi har testet holdbarheden, og testen viste, at samtlige syv menstruationskopper kan klare det træk, som de normalt vil blive udsat for, når koppen tages ud. De kunne også klare betydelig stærkere træk.

Menstruationskoppen har lang levetid

De fleste producenter angiver, at levetiden for menstruationskoppen er op til ”flere år”. Nogle skriver endda, at koppen holder i helt op til 10 år, hvis du behandler den ordentligt.

Vores holdbarhedstest viste, at materialet er stærkt, og derfor kan du trygt bruge menstruationskoppen i lang tid.

Pas på din menstruationskop

Der følger ofte en lille stofpose med, når du køber en menstruationskop. Sørg for at opbevare menstruationskoppen i posen og ikke i for eksempel lufttætte beholdere, da der skal kunne komme ilt til koppen.

Koppen kan godt blive misfarvet, men det har ikke nogen betydning. Misfarvninger har ikke nogen effekt hverken på koppens funktion eller holdbarhed. Køb en farvet kop eller vær ekstra omhyggelig med rengøringen, hvis du vil undgå dette.

Denne menstruationskop er Bedst i Test

Vi anbefaler tre menstruationskopper som Gode Valg og én bliver Bedst i Test. Men det er meget individuelt hvilken størrelse og blødhed i koppen, som passer bedst til dig. De tre kopper vi anbefaler er frie for uønsket kemikalier.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?