Undgå børnevitaminpiller med BHT
BHT er en antioxidant, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Den er lovlig at anvende i fødevarer. Vi har fundet BHT i en børnevitaminpille.
BHT mistænkt for at være hormonforstyrrende
BHT er en forkortelse for butylated hydroxytoluene. Stoffet er en antioxidant, som bliver brugt til at stabilisere fødevarer. Dyreforsøg viser dog, at antioxidanten muligvis er hormonforstyrrende.
BHT kan du også finde på deklarationslisten som E321
BHT er fortsat i børnevitaminpille
Forbrugerrådet Tænk har undersøgt børnevitaminer i 2016 og 2021. I begge børnevitamin tests fandt vi BHT i nogle produkter.
De fleste vitaminpiller som indeholdt antioxidanten i 2016, har ikke længere BHT på ingredienslisten, men en enkelt vitaminpille indeholder fortsat BHT.
Vitaminpiller skal ikke indeholde problematiske stoffer
Selvom indholdet af BHT i den enkelte vitaminpille ikke er problematisk, så skal vitaminpiller og kosttilskud ikke indeholde stoffer, der er problematiske.
Det er ikke det enkelte produkt der er et problem, den er den samlede mængde af uønskede stoffer vi bliver udsat for, altså cocktaileffekten, som er problematisk.
Hvis du vil begrænse hvor meget dit barn bliver udsat for problematiske stoffer, bør du undgå vitaminpiller med BHT.
Denne børnevitaminpille indeholder BHT
Denne vitaminpille indeholdt BHT både da vi testede i 2016 og igen i 2021.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Er klimavenlig aftensmad også børnevenlig?
For børnefamilier kan det være svært at balancere klimahensyn med næringsholdig børnevenlig mad, synes Ingrid Soldal Eriksen, som savner viden om, hvordan man er en grøn samfundsborger i en travl børnefamilie med en baby
Autostole klarer sig godt i kemitest
Autostole er generelt uden uønskede kemikalier, der for eksempel er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende, viser vores test.
Influencere skal følge de samme regler som alle andre medier
Influencere bombarderer børn med reklamer for alt fra hudplejeprodukter til energidrikke og chips. Vi mener, at influencere fremover skal betragtes som medier og følge de regler, som beskytter børn mod markedsføring.