Bedste tandpasta i test | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Tandpasta: Her er de bedste

En god tandpasta skal holde tænderne rene, fri for huller og må ikke slide på emaljen. Se, hvilke tandpastaer der passer bedst på dine tænder.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 1. marts 2021
Kvinde putter tandpasta på tandbørste, foto med bedst i test logo

Tandpasta er med til at beskytte dine tænder mod huller.

Forbrugerrådet Tænk har testet fluortandpasta for at se om de indeholder den rette mængde fluorid, og om tandpastaen slider for meget på emaljen. Ikke alle tandpastaer klarer testen lige godt.

Vores tandpasta test ser også på hvor meget spild, der er i tandpasta. Spild i form af emballage og tandpasta du ikke kan få ud af tuben.

Brug tandpasta med fluor (fluorid)

Tandlægeforeningen anbefaler, at du bruger tandpasta med fluorid, der forebygger caries. Mængden af fluorid i tandpastaen er vigtig. Der må hverken være for meget eller for lidt.

I testen ser vi ikke kun på hvor meget fluorid, der er i tandpastaen, men også på hvor meget, der er tilgængeligt. Det betyder hvor meget af det tilsatte fluorid, der kan beskytte emaljen. Alt tilsat flurid skal gerne være tilgængeligt.

Husk at spytte tandpastaen ud efter børstning, og slug den ikke undervejs. Så undgår du at indtage for meget fluorid.   

Disse tandpastaer har vi testet

Tandpastaerne i vores test er fluortandpasta, der er indkøbt i dagligvareforretninger og onlineshops i Danmark. Vi har valgt tandpastaer, så vi dækker markedet bredt både med populære tandpastamærker og mere nicheprægede mærker.

Vi har testet følgende mærker:

Aquafresh, Colgate, Dentalux, Dentabs, Elmex, The Jordan Green Clean, Sensodyne, X-tra og Zendium.

Tandpasta spild på op til 10 procent

Når din tandpastatube er ved at være tom, kan det være lidt af et mas at få det sidste ud. Og helt tømt bliver tuben aldrig, medmindre du klipper den op. Upraktiske tuber, du ikke kan tømme, betyder unødigt spild af tandpasta, og også at du betaler for noget, du ikke får gavn af.

10 procent tandpasta kan der være tilbage i tuben, hvilket er ­tilfældet i én af de testede tandpastatuber. Andre producenter har mere praktiske emballager, så spildet er ned til 5 procent af den totale mængde tandpasta i tuben.

3 tandpastaer bliver anbefalet i Forbrugerrådet Tænks test, og 1 af dem opnår at blive kåret til Bedst i test. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?