Shampoobar: Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse shampoobarer er Bedst i Test

Shampoobarer kan give en effektiv hårvask, men ikke alle gør håret lige lækkert efter vask. Se de bedste shampoobarer her.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 19. april 2022
Disse Shampoobar er Bedst i Test

Shampoobar, hårsæbe, fast shampoo. Produktet har flere navne, men det drejer sig om hårvask i fast form i stedet for for flydende. Vi har testet ti shampoobarer. I vores shampoobar test undersøger vi, hvor godt de vasker håret, hvor drøje de er i brug, og så har vi også set på, om shampoobarer er et mere miljøvenligt valg frem for den almindelige flydende shampoo.

To typer af shampoobarer

Der findes overordnet set to typer af fast sæbe til håret. Den ene type er lavet som de traditionelle faste sæber, som håndsæbe, men er tilsat ingredienser for eksempel glycerin eller planteekstrakter, der kan være gode for håret. Den anden type minder mere om almindelig shampoo, blot uden at indeholde vand. 

Vi har testet shampoobarer fra Foamie, Friendly Soap, Garnier, Klorane, L’Occitane, Love beauty and planet, Nature Box, Nuxe, Sæbeværkstedet og Yves Rocher.

Vasker generelt håret rent

Ud af de ti testede shampoobarer giver de ni af dem samlet set en god hårvask, og konklusionen er overordnet, at flere af shampoobarene godt kan erstatte den flydende shampoo. Men testen viser også, at der kan være store individuelle forskelle på, hvorvidt man kan lide de enkelte produkter eller ej. 

Det kan kræve lidt tilvænning at bruge en fast shampoo, og især er det vigtigt, at man opbevarer den tørt mellem hårvaskene, fordi den ellers vil gå i opløsning og blive brugt meget hurtigt op. 

Det var forskelligt blandt de 22 testpersoner, hvor behageligt og nemt det var at bruge en fast hårshampoo, og især blev der kommenteret på, at det ikke var dem alle, der skummede på samme måde som en flydende shampoo, og for nogen shampooer kunne håret også have en tendens til at filtre efter vask.

  Tips til brug af fast shampoo

  • Gør hår og hænder våde, sluk for vandet og gnid sæben i hænderne kort tid, så sæben bliver våd.
  • Kør shampoobaren rundt i det våde hår, til det lige begynder at skumme og vask derefter håret med hænderne ligesom med flydende shampoo.
  • Sørg for at opbevare shampoobaren tørt mellem hver vask. Ligger den vådt, går den let i opløsning og holder derfor ikke så længe.

  Shampoobarerne er bedømt af 22 personer i alderen 18 til 70 år, som brugte produkterne i tre uger. Testpersonerne har bedømt, hvordan shampoobarerne er at bruge under vask, hvor effektivt de vasker håret, og så hvordan håret føles efter vask. 

   

  Vil du læse mere nu?

  Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

  Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

  Allerede medlem?