Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Kummefrysere: Stor forskel på brugervenlighed

Fryseren skal af og til afrimes og temperaturen indstilles. Men der er forskel på, hvor brugervenlige kummefryserne er, når isen skal fjernes og temperaturen tjekkes.
Af Charlotte Friis Eriksen
7. November 2013
Kummefrysere: Stor forskel på brugervenlighed
Foto: iStock

Holder godt på vandet

Afrimningen foregår manuelt på fryserne, og vi har testet, hvor nemt det er at komme af med vandet og hvor effektiv selve afrimningen er. Fryserne er generelt gode til at holde på vandet, så det ikke flyder ud på gulvet under afrimningen.

Ingen af fryserne i testen er med no-frost. No-frost betyder, at de ikke behøver at blive afrimet manuelt.

Kun Vestfrost opnår så god en bedømmelse ved afrimning, som det er muligt for en fryser uden no-frost.

Medfølgende vandbakke passer ikke

Alle frysere i testen har et hul i bunden med en plastikprop, der trækkes ud, når man vil have vandet ud. Man kan placere en bakke under fryseren, som samler vandet op.

De 2 billigste frysere i testen har ikke en medfølgende bakke. Det er Electrolux EC3231AOW og fryseren fra Scandomestic.

Desværre har nogle af fryserne en medfølgende bakke, der ikke passer ordentligt under fryseren.

Svært at indstille temperatur

Temperaturen på en kummefryser skal ikke indstilles ret ofte, men det er alligevel vigtigt  nemt at kunne tjekke temperaturen og justere den, hvis det er nødvendigt.

Fryserne fra Gorenje og Whirlpool har et digitalt betjeningsdisplay på toppen af fryseren. Her kan man indstille temperaturen. På de andre frysere skal man ned på knæ for at indstille fryseren.

Det er dog kun på fryseren fra Gorenje, at man kan slukke den på displayet. Ved de andre skal man rive stikket ud eller dreje termostaten til 0.

Fryseren fra Scandomestic får dårligst bedømmelse, da temperaturen skal indstilles på en drejeknap, hvor man knap kan se tallene og er vanskelig at indstille præcist.