Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet robotstøvsugere

Hvordan tester man robotstøvsugere for deres evne til at støvsuge, navigere, deres støjniveau og hvor energi- og brugervenlige de er? Få svaret her.
Af Lars Nøhr Andresen
31. August 2017
Foto: iStock

Robotter testet som almindelige støvsugere

Støvsugning er testet på både hårdt gulv og på et såkaldt standardgulvtæppe, som vi også bruger i vores test af almindelige støvsugere.

Testen er baseret på de samme standarder og testmetoder, som vi bruger til at teste almindelige støvsugere, og vi kan derfor sammenligne, hvor effektive robotterne er i forhold til en almindelig støvsuger.

Støv, krummer og dyrehår skal rengøres

Mineralsk støv og brødkrummer fra parketgulv samt støv, brød og dyrehår fra gulvtæppe er testet. Derudover har vi set på, hvor godt robotterne kommer ud i hjørnerne, og testet deres evne til at fjerne skidt ved stole og bordben. 

Robotten udsættes for et typisk hjem

Navigation og forhindringer er testet ved at undersøge robottens evner til at navigere og håndtere forhindringer, og hvor gode robotterne er til at undgå at falde ned ad trapper og at filtre sig ind i kabler.

Støvbeholdere skal tømmes ofte

Brugervenlighed er undersøgt for, hvor nemt det er at programmere robotten, samt hvor nemt det er at tømme og rengøre støvbeholderen og de roterende børster og filtre. 

Også robotter støjer

Støj er målt i 1,60 meters højde under støvsugning.

Robotter skal oplades 

Energiforbruget er testet ved at måle opladetid, og hvor lang tid robotten formår at arbejde på både gulvtæppe og hårdt gulv.

Samlet bedømmelse vægtes således: 

  • Støvsugning  40%  
  • navigation og forhindringer 20%,
  • brugervenlighed 22%, 
  • støj 12%, 
  • energiforbrug 6%, 

Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.