Støvsuger: Disse anbefaler ejerne
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse støvsugere er ejerne gladest for

Over tusinde forbrugere har delt deres erfaringer med støvsugere, og resultatet viser, at ejerne anbefaler særligt to mærker. De dyre robotter og batteridrevne stangstøvsugere giver også ejerne problemer.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 5. april 2022
Disse støvsugere anbefaler ejerne

Robotter og batteridrevne støvsugere har for alvor gjort deres indtog i den daglige kamp mod støvet i hjemmet, det viser vores undersøgelse, hvor 1.400 forbrugere har delt deres erfaringer med deres støvsugere i Forbrugerrådet Tænks Mærkebank.

Vi tester løbende de forskellige typer af støvsugere i vores forskellige støvsugertest. I testen kan du se hvilke modeller der har den bedste sugeevne, støvemission og meget mere. Men selvom vi stresser motoren, kan vi ikke teste hvordan støvsugeren holder over flere år. Derfor har vi udviklet mærkebanken, hvor vi samler ejernes erfaringer med forskellige mærker.

De nye typer af støvsugere vinder frem

Langt de fleste svarer, at deres primære støvsuger er en almindelig støvsuger med ledning og pose, men der er 116 deltagere, der svarer, at deres primære støvsuger er en stangstøvsuger, 99 der har en poseløs støvsuger og 92 deltagere, der har en robotstøvsuger som deres primære støvsuger.

divembed_1

Disse typer af støvsugere er mest holdbare

Når vi ser på holdbarheden på tværs af de forskellige typer af støvsugere, så er ejerne af almindelige støvsugere med ledning og pose, dem der er mest tilfredse med holdbarheden.

Ejerne af de ledningsfrie stangstøvsugere, er derimod mindst tilfredse med maskinens holdbarhed.

Det er især batteriet, der volder problemer på stangstøvsugerne, men flere af de adspurgte oplever også problemer med, at hård plast knækker på denne type støvsugere.

divembed_2

Mange fejl på støvsugere inden for de første to år

Selvom ejerne er tilfredse med holdbarheden af deres støvsuger, så oplever 23 procent at der opstår fejl på deres støvsuger. Næsten 45 procent af dem oplever fejlen inden for de første 2 år. Selvom reklamationsretten gælder er det irriterende og utilfredsstillende, når noget knækker af, eller maskinen skal repareres efter så kort tid.

divembed_3

divembed_4

divembed_5

Disse mærker har de gladeste ejere

Der findes mange støvsugermærker på markedet. Det er også tydeligt, når vi spørger ejerne hvilket mærke deres primære støvsuger er. Miele (32%), Electrolux (23%) og Nilfisk (14%) er dog de mest fortrukne mærker blandt de adspurgte, men også Dyson (8%), Bosch (4%), Phillips (4%) og Siemens (3%) er velrepræsenteret.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om undersøgelsen

I efteråret 2021 lavede vi en mærkebanksundersøgelse om støvsugere. 1.400 indehavere af støvsugere deltog i undersøgelsen. Deltagerne er ikke repræsentative for alle støvsuger indehavere, men vi mener alligevel at datagrundlaget er af en sådan størrelse, at den kan være til nytte.

Undersøgelsen er udført af Emil Rosager Schaarup og Linnea Lau Everland