Hvor godt holder menstruationskopper? Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Menstruationskopper: Hvor godt holder de?

Menstruationskoppen kan du bruge igen og igen, men hvor længe holder den egentlig? Forbrugerrådet Tænk tester menstruationskopper.

Camilla Gaarder · Foto: Getty Images · 27. juni 2018
Person holder en menstruationskop

Hvor godt holder menstruationskopper?

Menstruationskoppen er typisk lavet af det forholdsvis slidstærke materiale silikone. Det betyder, at du kan bruge koppen igen og igen i modsætning til bind og tamponer, som du kun kan bruge én gang.

Stilken på menstruationskoppen bliver dog gang på gang udsat for træk, når du tager koppen ud. Knækker stilken, risikerer du, at du ikke kan få koppen ud.

Holdbarheden har Forbrugerrådet Tænk testet på 7 forskellige menstruationskopper ved at måle, hvor meget kraft der skal til, før koppen går i stykker.

Kan jeg regne med den angivne holdbarhed?

Levetiden for menstruationskoppen er op til ”flere år”, angiver de fleste producenter på deres hjemmeside. Nogle skriver endda, at koppen holder i helt op til 10 år, hvis du behandler den ordentligt.

Testen af menstruationskopper viser, at samtlige 7 menstruationskopper kan klare det træk, som de normalt vil blive udsat for, når koppen tages ud.

Betydeligt stærkere træk kunne de fleste menstruationskopper også holde til. Det giver en sikkerhed for, at materialet er stærkt, og derfor kan du trygt bruge menstruationskoppen i lang tid.

Hvordan passer jeg på min menstruationskop?

En stofpose følger med de fleste menstruationskopper. Sørg for at opbevare menstruationskoppen i posen og ikke i for eksempel lufttætte beholdere, da der skal kunne komme ilt til koppen.

Misfarvninger på koppen, får nogle kvinder til at skifte koppen ud efter et par år. Dette er dog udelukkende af æstetiske årsager, da misfarvninger ikke har nogen effekt på hverken koppens funktion eller holdbarhed. Køb en farvet kop eller vær ekstra omhyggelig med rengøringen, hvis du vil undgå dette.