Disse badevægte med kropsanalyse er Bedst i Test
På en vægt med kropsanalyse kan du udover din vægt fx også få at vide, hvor meget fedt du har i kroppen, og hvor stor din muskelmasse er. Se hvilke der er bedst i vores test.
Badevægte med kropsanalyse kan give dig en hel masse oplysninger om din krop. De er en del mere avancerede end normale vægte, hvor du kun kan få din vægt oplyst.
Vi har testet 14 personvægte med kropsanalyse. Testen viser, at der er flere gode modeller til overkommelige priser, men også at nogle af modellerne viser svagheder, især når det kommer til kropsanalysen.
Vægtene kan i øvrigt benyttes af flere forskellige brugere, som hver især opretter sig ved at indtaste køn, højde og alder ind, så brugerne får deres personlige kropsanalyser. Vægten med færrest brugere har kapacitet til fire, vægten med flest har kapacitet til 16 brugere.
Disse badevægte med kropsanalyse har vi testet
Vi har testet et bredt udsnit af de vægte du kan købe i handlen. Vi har teste vægte af mærkerne:
Amazfit, Beurer, Garmin, Medisana, Omron, Sanitas, Soehnle, Withings og Xiaomi
Sådan har vi testet badevægte
Vi har undersøgt, hvor præcise og hvor stabile vægtene er til at veje.
Derudover har vi nøje undersøgt, hvor gode vægtenes kropsanalyser er. Til at teste vægtenes analyse af kropsfedt og -væske, muskelmasse og hvilestofskifte (BMR) har vi brugt mindst 30 forsøgspersoner per vægt. Målingerne er udført af en erfaren sportsmediciner.
Vi har også undersøgt, hvor brugervenlige vægtene er, hvor sikre de er at bruge på fx et flisegulv og med våde fødder, og om datasikkerheden desuden er i orden på de vægte, som du bruger en app til.
Overkommelige priser
Testen viser, at der ikke er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De to vægte med højeste samlede bedømmelse er blandt de billigste, hvorimod nogle af de langt dyrere vægte får lavere bedømmelse.
Kropsanalysen: Det kan vægtene fortælle om din krop
Alle personvægtene i testen kan måle andelen af kropsfedt og muskelmasse. Nogle modeller kan derudover måle mængden af vand i kroppen, kropsmassen (BMI), knoglemassens andel af kropsvægten og hvilestofskiftet (BMR). Kun seks af de testede vægte kan måle på samtlige parametre.
BMI – Body Mass Index – kan du ifølge WHO bruge til at vurdere din vægt. Hvilestofskiftet (BMR) kan du bruge til at estimere dit kaloriebehov i hviletilstand.
Testen viser, at det netop er i kropsanalysen, at nogle af vægtene viser de største svagheder. En af vægtene får den dårligst mulige bedømmelse i netop kropsanalysen.
Sådan bruger du vægten korrekt
- Vægten bør stå på et hårdt, plant underlag.
- Brug den altid på samme tidspunkt, fx om morgenen lige efter du er stået op og helst efter et toiletbesøg.
- Stil dig barfodet og med tørre fødder på vægten, da strømmen ellers kan løbe anderledes end beregnet.
- Hav så tom mave som muligt.
- Undgå at bruge creme eller bodylotion inden vejningen, da dette kan have indflydelse på resultatet.
- Husk, at vejningen og målingerne altid bør foregå under samme betingelser for at få så sammenlignelige værdier som muligt.
Vær opmærksom på, at gravide og personer med pacemaker bør ikke anvende kropsanalysevægte. Strømmen, der løber gennem kroppen ved måling af kropsværdier, er ganske svag, men kan alligevel udgøre en risiko.
Skal du vælge en vægt med eller uden app?
Ti af de testede vægte fungerer med en app, som kan visualisere og forklare de forskellige måledata. Med en app kan du også følge udviklingen af dine kropsdata uden at skulle notere dem ned selv. Det kan være praktisk, hvis du fx er i gang med et vægttabs- eller træningsforløb.
Opsætningen af appen kan dog være lidt kompliceret på nogle af modellerne, hvorfor en vægt uden app kan være et godt valg for dem uden teknisk snilde.
Til vægtene med apps har vi også undersøgt datasikkerheden. Det har vi bl.a. gjort ved at opsnappe og dekryptere datatrafikken fra appsene for at se, om der bliver sendt unødvendige data af sted. To af vægtene med apps får karakteren middel eller under middel i datasikkerhed. Resten får karakteren god eller meget god.
Samlet set viser testen, at der både er gode vægte med og uden app. De vægte, der får den højeste bedømmelse i testen, er dog uden app.
Håndsensor eller ej?
Tre af de testede vægte laver kropsanalysen ved hjælp af en håndsensor og fodsensor, resten kun ved hjælp af en fodsensor.
På en vægt med håndsensor holder du i håndtagene, hvorefter sensoren registrerer næsten hele kroppen via den strøm, der sendes rundt. På en vægt med fodsensor stiller du dig på vægten, hvorefter sensoren registrerer benene og maven.
I teorien burde vægte med håndsensor give mere præcise målinger, fordi de måler på et større område, men vores test viser, at vægtene med fodsensor er mindst lige så gode.
Ingen topkarakter i brugervenlighed
Ingen af vægtene får topkarakter i brugervenlighed. Otte får karakteren god, mens seks får karakteren middel, og her er det især brugsanvisningen, der trækker ned.
Syv vægte får karakteren god i betjening, mens resten må nøjes med karakteren middel.
Ikke alle er lige sikre
Vi har også undersøgt, hvor sikre vægtene er at bruge, og her får kun en vægt topkarakter i sikkerhed og holdbarhed, mens tre vægte får karakteren under middel.
Batterierne
De fleste af de undersøgte vægte bruger AAA-batterier. Kun af vægtene – Body Scan fra Withings – har et indbygget genopladeligt batteri.
Stabile til at veje
Endelig viser testen, at alle vægtene har stabile vægtvisninger, så du risikerer ikke, at eventuelle vægtudsving skyldes fejl eller usikkerheder i vægten.
Disse badevægte med kropsanalyse er de bedste
Ud af de 14 testede vægte anbefaler vi fire vægte. To bliver Bedst i Test og to mener vi også er et godt valg
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Disse termometre er de bedste i test
Der er rigtig gode alternativer til de traditionelle termometre, hvis du eller andre i familien ikke bryder sig om at få taget temperaturen i endetarmen. Men se dig for- ikke alle er lige gode.
Det skal du vide om termometre
Det traditionelle termometer eller det infrarøde – hvad skal du vælge? Vi guider dig på vej.
To syn på sagen: Kan vi få billigere medicin?
Maksimale priser i stedet for faste priser på receptpligtig medicin kan føre til lavere priser, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Apotekerbranchen advarer om, at det vil gøre medicinen dyrere for nogle danskere end for andre.