Det kan du bruge kunstig intelligens til - og det skal du helt undgå
Kunstig intelligens kan hjælpe dig med at forstå, skrive og sortere information – men du skal lære at tale med den på den rigtige måde.
Generativ kunstig intelligens, som de fleste nok stadig kender bedst fra chatbotten ChatGPT, åbner for mange muligheder, der kan gøre dagligdags opgaver og kedelige dokumenter lettere at gå til.
Hvis du skal have den optimale hjælp ud af chatbotten og undgå, at den bilder dig noget ind, der slet ikke er rigtigt, bliver du dog nødt til at øve dig i at bruge den som det, den er: Et nyt værktøj.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
5 tips fra Marcel Mirzaei-Fard: Sådan kan du bruge ChatGPT
Marcel Mirzaei-Fard er vært på DR-podcasten Prompt om kunstig intelligens, hvor han hver uge dykker ned i forskellige emner og nyheder på området. Vi har spurgt, hvordan han selv bruger AI.
Snapchats My AI kan være i strid med GDPR-regler
Chatbotten My AI, som er en del af det sociale medie Snapchat, gemmer din data med mindre du aktivt beder den om at slette dem. Forbrugerrådet Tænk har nu bedt Datatilsynet om at vurdere, om det er i strid med GDPR-reglerne.
Fordele og farer ved kunstig intelligens
Kunstig intelligens er et værktøj i rivende udvikling, men Forbrugerrådet Tænk advarer mod svindel og kalder på politisk handling.