Hvor kan du gratis streame tv, film og serier?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her finder du gratis streaming af tv, film og serier

Streaming giver dig adgang til alverdens serier, film og tv-programmer. Men hvor finder du gratis streaming uden at bryde loven? Få overblikket her.

Foto: Getty Images · 1. november 2023
To personer sidder med deres computer og tablet

Der findes streamingtjenester og tv-kanaler, hvor du kan se og streame tv-programmer, serier og film, uden at du skal betale for det.

Her kan du se fem streamingtjenester, som er gratis og lovlige.

Gratis streamingtjenester UDEN reklamer

DR TV

DR TV er et velfungerende univers til alle aldre. DR TV er finansieret via din skat, og derfor kræver det ikke løbende betaling at benytte tjenesten. Alle DR kanaler vises digitalt på DR's streaming-tjeneste, som hedder DR TV. 

DR TV sender også live-tv, så du for eksempel kan se TV Avisen, når den bliver sendt. 

Video on demand (VOD) er også en mulighed. Det betyder, at du kan se de fleste programmer, som DR har sendt. Det er helt gratis, men vær opmærksom på, at nogle programmer og serier kun er tilgængelige i en begrænset periode. 

dr.tv

Filmstriben

Filmstriben.dk er et gratis alternativ, som bibliotekerne står bag, med gode film til børn og voksne. Det er ikke muligt ubegrænset at streame film fra Filmstriben. 

Antallet af gratis afspilninger afhænger af, hvilken aftale din kommune - og dermed lokale bibliotek - har med tjenesten. I nogle kommuner kan det være 3 afspilninger, mens det andre steder kan være op til 8. 

Filmstriben

Gratis streamingtjenester MED reklamer

Documentary +

Documentary+ er en amerikansk kanal, som viser dokumentarfilm – også danske. Tjenesten er reklamefinansieret, og der er ikke danske undertekster på filmene. De dokumentarer, som ikke er på engelsk har dog engelske undertekster. 

documentoryplus

Pluto med Viafree

Pluto er en reklamefinansieret streaming kanal. Under Pluto finder du Viafree 

Pluto har live tv-kanaler, som viser ældre film og tvserier med reklamebreaks. På Pluto ligger der også amerikanske serier som eksempelvis Det lille hus på prærien, hvis du har brug for et nostalgitrip eller Southpark, Walker Texas Ranger, Melrose Place, Horton Sagaen 

På Viafree kan du se mange af TV 3-programmerne helt gratis fx Master Chef og Luksusfælden. Der findes også andre reality-programmer, underholdningsprogrammer og madprogrammer, men programmerne bliver afbrudt af reklamer. 

pluto streaming kanal

Rakuten

Rakuten tilbyder en langt række film, tvserier og reality med reklamebreaks. Du kan fx streame gamle film med fx Jackie Chan, Van Damme eller Bud Spencer og se både dokumentarer og tegnefilm til børn. 

Du skal dog være opmærksom på, at der også er en udlejningstjeneste, så nogle film skal du leje for at se.

Rakuten

Youtube

Indholdet på Youtube er enormt, men kvaliteten er svingende. Brugerne producerer selv indholdet, og meget er lavet ved hjælp af en mobiltelefon.

Indholdet kan dog også være af meget professionel karakter. Store mediehuse, blandt andet Danmarks Radio, TV2, BBC med flere har en Youtube-kanal. Flere events er også begyndt at streame live på Youtube, eksempelvis lancerer både Apple og Google nye produkter live på Youtube.

Indholdet bliver ofte afbrudt af reklamer, men vil du undgå dem, kan du vælge at købe et abonnement.

youtube

Gratis streaming i dit mobilabonnement

Der findes mobilabonnementer med ekstra digitalt indhold som for eksempel avisabonnementer, e-bogtjenester og streaming af musik og tv. 

Prisen på mobilabonnementer er ofte højere end rene mobilabonnementer, og er ikke nødvendigvis en god aftale for dig. 

Hvis abonnementet indeholder de streamingtjenester, du i forvejen bruger, kan det dog være en måde at streame billigere på.