Alt om bælgfrugter - bønner, linser og ærter
Hvad er bælgfrugter, og hvordan bruger du dem? Se test af kikærter, kidneybønner og røde linser og guides af mange typer bælgfrugter. Find også opskriften på Bønne Burrito.
Din guide til populære bælgfrugter
Hvordan koger du dem? Og skal de udblødes først? Her kan du finde svar på dine spørgsmål.

Det skal du vide om kikærter
Kikærter er den mest kendte bælgfrugt i Danmark og bruges i et hav af opskrifter. Her kan du læse alt, du skal vide om kikærter som kogetid, udblødning, aquafaba og tips til gode retter med kikærter.

Det skal du vide om kidneybønner
Kidneybønner bliver ofte brugt til chili con eller sin carne, men de er også gode i mange andre retter. Læs her, hvordan du koger og tilbereder kidneybønner. Få også tips til, hvordan du giver dem smag.

Det skal du vide om belugalinser
Belugalinser er små, sorte linser. De har en fast struktur, når de er kogt. Derfor er de velegnede til at erstatte kød helt eller delvis i retter. Læs her hvor længe, du skal koge linserne og give dem ekstra smag.

Det skal du vide om røde linser
Røde linser er en bælgfrugt, der er velegnet til at bruge i supper og sammenkogte retter, fordi de nemt koger ud. Få svar på, hvor længe røde linser skal koge, og hvordan du bedst bruger dem her.
Flere guides til bønner og ærter

Det skal du vide om sorte bønner
Sorte bønner er en bælgfrugt med en fyldig smag og cremet konsistens, der gør dem til en favorit i køkkener verden over. Bønnerne fungerer også godt i kager. Læs her, hvordan du koger og tilbereder sorte bønner.

Det skal du vide om hvide bønner
Hvide bønner er en fællesbetegnelse for flere typer hvide bønner - fx de kendte baked beans. Her kan du læse om, hvor længe hvide bønner skal ligge i blød og koge, og hvordan du giver dem ekstra smag.

Det skal du vide om butterbeans
Butterbeans hedder også limabønner eller smørbønner på dansk. Den store hvide bønne egner sig godt til gryderetter og salater. Læs her, hvordan du koger og bruger bælgfrugten.

Det skal du vide om flækærter
Hvis du kender gule ærter, så kender du også flækærter. Flækærter er blevet brugt i gennem mange år i Danmark. Den sødlige smag er god til bl.a. gule ærter, dhal og supper. Få hjælp til, hvordan du koger og giver smag.

Har du hørt om opskriften på Bønne Burrito?
Sammen med ni dagligvarekæder og Fonden for Plantebaserede Fødevarer bombarderede vi Danmark med den lækre ret.