Smag noget nyt - med bælgfrugter
Vi skal spise flere bælgfrugter og mindre kød. Prøv den lækre Bønne Burrito, og få en ny favorit i hverdagen.
Her er opskriften på Bønne Burrito
Danskerne skal spise flere bælgfrugter. Se, hvordan vi bombarderede landet med opskriften på Bønne Burrito.
Din guide til bælgfrugter
Hvordan koger du dem? Og skal de udblødes først? Her kan du finde svar på dine spørgsmål.
Det skal du vide om kidneybønner
Kidneybønner bliver ofte brugt til chili con eller sin carne, men de er også gode i mange andre retter. Læs her, hvordan du koger og tilbereder kidneybønner. Få også tips til, hvordan du giver dem smag.
Det skal du vide om kikærter
Kikærter er den mest kendte bælgfrugt i Danmark og bruges i et hav af opskrifter. Her kan du læse alt, du skal vide om kikærter som kogetid, udblødning, aquafaba og tips til gode retter med kikærter.
Det skal du vide om belugalinser
Belugalinser er små, sorte linser. De har en fast struktur, når de er kogt, og derfor er de velegnet til at erstattet kød helt eller delvis i retter. Læs hvor længe, du skal koge linserne, og få tips til at give dem ekstra smag.
Det skal du vide om røde linser
Røde linser er en bælgfrugt, der er velegnet til at bruge i supper og sammenkogte retter, fordi de nemt koger ud. Få svar på, hvor længe røde linser skal koge, og hvordan du bedst bruger dem her.