Alt om bælgfrugter - bønner, linser og ærter
Hvad er bælgfrugter, og hvordan bruger du dem? Se test af kikærter, kidneybønner og røde linser og guides af mange typer bælgfrugter. Find også opskriften på Bønne Burrito.
Din guide til populære bælgfrugter
Hvordan koger du dem? Og skal de udblødes først? Her kan du finde svar på dine spørgsmål.

Det skal du vide om kikærter
Kikærter er den mest kendte bælgfrugt i Danmark og bruges i et hav af opskrifter. Her kan du læse alt, du skal vide om kikærter som kogetid, udblødning, aquafaba og tips til gode retter med kikærter.

Det skal du vide om kidneybønner
Kidneybønner bliver ofte brugt til chili con eller sin carne, men de er også gode i mange andre retter. Læs her, hvordan du koger og tilbereder kidneybønner. Få også tips til, hvordan du giver dem smag.

Det skal du vide om belugalinser
Belugalinser er små, sorte linser. De har en fast struktur, når de er kogt. Derfor er de velegnede til at erstatte kød helt eller delvis i retter. Læs her hvor længe, du skal koge linserne og give dem ekstra smag.

Det skal du vide om røde linser
Røde linser er en bælgfrugt, der er velegnet til at bruge i supper og sammenkogte retter, fordi de nemt koger ud. Få svar på, hvor længe røde linser skal koge, og hvordan du bedst bruger dem her.
Tips til at spise flere bælgfrugter

Har du hørt om opskriften på Bønne Burrito?
Sammen med ni dagligvarekæder og Fonden for Plantebaserede Fødevarer bombarderede vi Danmark med den lækre ret.