Gulerodshotdog med flækærte-remoulade
Arbejdstid: 10 min./ tid i alt: 40 min. En hotter med det hele - og lidt til. Hjemmelavet fastfood med gulerødder og flækærter.
En gulerodshotdog har alle kendetegnende fra en klassisk ristet med det hele. Det er nemlig især toppings og dressinger, der får en hotdog til at smage virkelig godt. Det er vigtigt, at ‘gulerodspølserne’ bliver bagt eller grillet, så de er møre. Brug også lidt ekstra gulerødder til gnavegrønt i ulvetimen.
Opskrift
Arbejdstid: 10 min./ tid i alt: 40 min. - 4 personer
Flækærte-remoulade
- 1,5 dl flækærter (grønne linser eller belugalinser kan også bruges)
- 8 spsk. af din favorit-remoulade
Gulerodshotdogs
- 8 gulerødder (medium størrelse) + ekstra til gnavegrønt
- Ca. 4 spsk. olie
- ½ spsk. paprika (evt. røget)
- Salt og peber
- 8 hotdogbrød
Andre favorit-toppings, fx ristede løg, ketchup og syltede agurker
Alle ingredienser kan købes økologiske.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kom flækærterne i en kasserolle, og dæk dem med vand. Lad dem koge i ca. 25 minutter (eller følg anvisningen på pakken, hvis den har en anden tidsangivelse) til de er møre. Dræn dem godt i en sigte.
- Skyl gulerødderne grundigt, og vend dem i olie, paprika, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 40 minutter, indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. De ekstra gulerødder kan du give til børnene som gnavegrønt, mens I venter.
- Når de drænede flækærter er kølet af, røres de sammen med remouladen i en skål.
- Lun brødene i ovnen på eftervarmen.
- Byg jeres egne hotdogs med gulerødderne, remouladen og andre lækre toppings.
Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.
Kampagnen 'Kaninføde i ulvetimen' er støttet af Fonden for økologisk landbrug
Det skal du vide om hvide bønner
Hvide bønner er egentlig en fællesbetegnelse for flere typer hvide bønner - fx de kendte baked beans. Her kan du læse om, hvor længe hvide bønner skal ligge i blød og koge, og hvordan du giver dem ekstra smag.
Det skal du vide om butterbeans
Butterbeans hedder også limabønner eller smørbønner på dansk. Butterbeans er en stor bønne med en fast struktur, der egner sig godt til gryderetter og salater. Læs her, hvordan du koger og bruger bælgfrugten.
Det skal du vide om belugalinser
Belugalinser er små, sorte linser. De har en fast struktur, når de er kogt, og derfor er de velegnet til at erstattet kød helt eller delvis i retter. Læs hvor længe, du skal koge belugalinser, og få tips til at give dem ekstra smag.