Kikærteboller i karry
Arbejdstid: 30 min. / tid i alt: 40 min. En klassisk boller i karry spækket med kikærter og rodfrugter til dage, hvor der er lidt mere tid til madlavningen.
Hvis I elsker boller i karry hjemme hos jer, så kan den her udgave uden kød blive jeres nye yndlings. Kikærtebollerne kan også fungere som "deller" i andre retter eller i en god tomatsauce. Lav gerne en dobbeltportion og frys resten ned til en aften, hvor det skal gå hurtigere.
Opskrift
Arbejdstid: 30 min. / tid i alt: 40 min. Til 4 personer
Kikærteboller
- 230 g kogte og drænede kikærter (evt. fra karton – husk at skylle dem inden brug)
- 2 gulerødder (pastinak, persillerod o.l. kan også bruges)
- 1 løg
- 50 g parmesan
- 50 g mandler
- 2 spsk hvedemel
- 3/4 dl havregryn
- 2 æg
- 1 tsk salt
Sovs
- 1 løg
- 2 gulerødder (pastinak, persillerod o.l. kan også bruges)
- 1 æble
- 2 spsk olie
- 1/2 spsk. karrypulver
- 4 spsk hvedemel
- 1 tsk grøntsagsboullion eller 1 terning
- 2 dl fløde
- 2 dl vand
- Salt og peber
Tilbehør
- 4 dl ris
- Evt. rosiner, kokosflager, æbler i tern, frisk koriander eller anden favorittopping
Alle ingredienser kan købes økologiske.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- Kom alle ingredienserne til farsen (undtagen havregrynene) i en foodprocessor og blend til en homogen masse, som nemt kan samles med hænderne. Rør havregrynene i til sidst.
- Form kikærtebollerne til kugler på størrelse med en blomme og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de har fået farve og er blevet faste.
- Imens kikærtebollerne er i ovnen, laver du sovsen. Hak løg og æble groft og skær gulerødderne i mindre bidder eller riv dem, hvis det skal gå hurtigt. Kom det hele i en gryde med olie, og lad det stege under omrøring i ca. 5 minutter.
- Tilsæt karry og hvedemel og steg yderligere et par minutter under omrøring.
- Hæld fløde, vand og bouillon i, lad det koge op og rør rundt indtil det begynder at tykne. Ca. 5-10 minutter.
- Blend sovsen og smag til med salt og peber.
- Kom kikærtebollerne i sovsen og server med ris og jeres favorit-toppings.
Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Disse kidneybønner anbefaler vi
Der er meget stor forskel på kvaliteten af de kidneybønner, du kan købe i supermarkedet. Det viser vores test.
Det skal du vide om hvide bønner
Hvide bønner er egentlig en fællesbetegnelse for flere typer hvide bønner - fx de kendte baked beans. Her kan du læse om, hvor længe hvide bønner skal ligge i blød og koge, og hvordan du giver dem ekstra smag.
Det skal du vide om butterbeans
Butterbeans hedder også limabønner eller smørbønner på dansk. Butterbeans er en stor bønne med en fast struktur, der egner sig godt til gryderetter og salater. Læs her, hvordan du koger og bruger bælgfrugten.