Kikærteboller i karry
Arbejdstid: 30 min. / tid i alt: 40 min. En klassisk boller i karry spækket med kikærter og rodfrugter til dage, hvor der er lidt mere tid til madlavningen.
Hvis I elsker boller i karry hjemme hos jer, så kan den her udgave uden kød blive jeres nye yndlings. Kikærtebollerne kan også fungere som "deller" i andre retter eller i en god tomatsauce. Lav gerne en dobbeltportion og frys resten ned til en aften, hvor det skal gå hurtigere.
Opskrift
Arbejdstid: 30 min. / tid i alt: 40 min. Til 4 personer
Kikærteboller
- 230 g kogte og drænede kikærter (evt. fra karton – husk at skylle dem inden brug)
- 2 gulerødder (pastinak, persillerod o.l. kan også bruges)
- 1 løg
- 50 g parmesan
- 50 g mandler
- 2 spsk hvedemel
- 3/4 dl havregryn
- 2 æg
- 1 tsk salt
Sovs
- 1 løg
- 2 gulerødder (pastinak, persillerod o.l. kan også bruges)
- 1 æble
- 2 spsk olie
- 1/2 spsk. karrypulver
- 4 spsk hvedemel
- 1 tsk grøntsagsboullion eller 1 terning
- 2 dl fløde
- 2 dl vand
- Salt og peber
Tilbehør
- 4 dl ris
- Evt. rosiner, kokosflager, æbler i tern, frisk koriander eller anden favorittopping
Alle ingredienser kan købes økologiske.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- Kom alle ingredienserne til farsen (undtagen havregrynene) i en foodprocessor og blend til en homogen masse, som nemt kan samles med hænderne. Rør havregrynene i til sidst.
- Form kikærtebollerne til kugler på størrelse med en blomme og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de har fået farve og er blevet faste.
- Imens kikærtebollerne er i ovnen, laver du sovsen. Hak løg og æble groft og skær gulerødderne i mindre bidder eller riv dem, hvis det skal gå hurtigt. Kom det hele i en gryde med olie, og lad det stege under omrøring i ca. 5 minutter.
- Tilsæt karry og hvedemel og steg yderligere et par minutter under omrøring.
- Hæld fløde, vand og bouillon i, lad det koge op og rør rundt indtil det begynder at tykne. Ca. 5-10 minutter.
- Blend sovsen og smag til med salt og peber.
- Kom kikærtebollerne i sovsen og server med ris og jeres favorit-toppings.
Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Her er de kikærter, vi anbefaler
Kikærter ser umiddelbart ens ud, men der er stor forskel på dem, når de bliver kogt og smagt på. Det viser vores test af kikærter.
Sådan bruger du bælgfrugter
Bælgfrugter som bønner og linser er fyldt med proteiner, fibre og vitaminer. Klimabelastningen er lav, og de er forholdsvis billige. Få tips til at bruge de grønne proteiner her.
Det skal du vide om kikærter
Kikærter er den mest kendte bælgfrugt i Danmark og bruges i et hav af opskrifter. Her kan du læse alt, du skal vide om kikærter som kogetid, udblødning, aquafaba og tips til gode retter med kikærter.