Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan sparer du penge på originale tandbørstehoveder

Originale tandbørstehoveder varierer voldsomt i pris. Hvis du ser dig godt for, kan du mere end halvere prisen på børstehovedet.
Af Lars Nøhr Andresen
5. Februar 2020
Foto: Getty Images

Originale tandbørstehoveder er dyre

Originale tandbørstehoveder til eltandbørster er dyre. Forbrugerrådet Tænk har undersøgt priserne på originale børstehoveder og ikke nok med, at de er dyre, prisen varierer også meget.

Vi har undersøgt priserne i forbindelse med, at vi har testet hvilke tandbørstehoveder der er bedst - originale eller uoriginale tandbørstehoveder.

Vi har testet tandbørstehoveder til Oral-B eltandbørster, fordi det er det mærke, hvor der findes uoriginale børstehoveder til. Uoriginale tandbørstehoveder til el-tandbørster fra for eksempel Phillips, er stort set umulige at finde i Danmark.

Styk pris på Oral-B børstehoveder varierer mellem 32 og 65 kroner

4 Oral-B CrossAction­-børstehoveder, som er et populært børstehoved, kan variere i pris på mellem 32 og 65 kroner pr børstehoved afhængig af hvor du køber dem henne. Så det kan godt betale sig at se dig godt for, før du køber tandbørstehoveder.

Vores markedsreseacher, som undersøger markedet for priser både i forretninger og i onlineshops, fandt 4 Oral-B CrossAction­-børstehoveder i supermarkedet til 129 kroner. Det giver en stykpris på 32 kroner.

I Elgiganten fandt vi de samme tandbørstehoveder til en stykpris på mellem 35 og 65 kroner. Prisen af afhængig af hvor mange tandbørstehoveder du køber af gangen. Jo flere du køber ad gangen, jo lavere er stykprisen. 

Er originale tandbørstehoveder bedre end billige kopivarer?

Købt stort ind og spar

Originale tandbørstehoveder til elektriske tandbørster får du billigst, hvis du køber dem i en netbutik eller i større pakninger i butikker. Køber du på nettet, skal du være opmærksom på om der kommer udgifter til fragt oven i.

Vi fandt 10 styk Oral-B CrossAction børstehoveder til en stykpris pr. børstehoved på omkring 20 kroner. Det kræver selvfølgelig, at du kan bruge 10 tandbørstehoveder.  Hvor mange børstehoveder du bruger om året, er svært at sige. Men Tandlægeforeningen anbefaler, at du skifter tandbørste, når hårene på børsten begynder at sprede sig. Det mener de er typisk efter 3 måneder.

Hvor billigt er storkøb i forhold til uoriginale tandbørstehoveder?

De billigste uoriginale børstehoveder, der er med i testen af tandbørstehoveder, kan du få til en stykpris på cirka 7 kroner. Så selv om de originale Oral-B børstehoveder stadigvæk er mere end dobbelt så dyre som de uoriginale, bliver prisforskellen mere spiselig, hvis du handler stort ind.