Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet rynkecremer

12 rynkecremer er testet for, i hvilken grad de er i stand til at mindske rynker. 2 almindelige fugtighedscremer er medtaget som sammenligning. Uønskede indholdsstoffer er der også testet for.
Af Stine Müller
30. Juni 2014
Sådan har vi testet rynkecremer

420 testpersoner har prøvet rynkecremer

Hver rynke- eller fugtighedscreme er afprøvet af 30 kvindelige testpersoner. Dermed har i alt 420 personer deltaget i testen af 14 cremer, som er på det danske marked. Cremerne var anonymiserede, så de ikke kunne genkendes af testpersonerne.

2 gange dagligt i 4 uger har hver testperson smurt enten en rynkecreme eller en af de 2 fugtighedscremer i den ene halvdel af ansigtet, mens de i den anden side af ansigtet har brugt den samme fugtgivende standardcreme til kontrol.

Rynkernes dybde og længde er sammenlignet

Effekten på rynkerne er målt ved at tage et 3D-billede af præcis det samme område på siden af øjnene, ved de såkaldte 'kragetæer', både før og efter de 4 ugers brug af cremerne. 

Forskelle i dybde og længde af rynkerne måles ved hjælp af 3D-billedanalyse. Effekten af standardcremen og de testede rynkecremer kan på denne måde sammenlignes over tid.

Hvor synlige de eventuelle målbare effekter er for det blotte øje, undersøgte vi ved at tage almindelige billeder af udvalgte testpersoner før og efter brug af rynkecremerne.

Fugtighed i huden er målt

Fugtigheden i huden er bestemt ved, at testpersonerne både før og efter de 4 ugers brug af rynkecremerne har fået målt fugtigheden i huden omkring øjnene. 

Effekten af standardcremen og de testede antirynkecremer og fugtighedscremer kan på denne måde sammenlignes over tid.

Testpersoner har vurderet cremerne

Testpersonerne har lavet en subjektiv bedømmelse af, hvordan cremerne er at bruge, for eksempel hvordan de er at smøre ud, om huden bliver klistret, eller om cremen absorberes hurtigt. 

Cremernes virkning på fugt i huden og reduktion af rynker er testpersonerne også blevet spurgt til. 

Pakning og mærkning er gennemgået

Pakning og mærkning er blevet gennemgået for, om nødvendige oplysninger er til stede og til at læse og forstå, samt om der er misvisende anprisninger.

Uønsket kemi er der undersøgt for

Cremerne blevet gennemgået for indholdet af problematiske indholdsstoffer, som for eksempel mistænkt hormonforstyrrende og særligt allergifremkaldende stoffer. 

Samlet bedømmelse vægtes således:

  • Effekt på rynker 50 %,
  • fugtighed i huden 25 %,
  • i brug 15 %,
  • pakning og mærkning 5% og
  • indholdsstoffer 5 %.

Et indhold af problematiske stoffer trækker den samlede bedømmelse ned.

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.