Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Hjemmetest til corona: Det skal du vide, før du køber

Med en hjemmetest slipper du for en tur til testcenteret eller lægen. Men hvad skal du være opmærksom på, hvis du overvejer at teste dig selv? Få svaret her.
Af Christina Vejsgaard
17. Januar 2022
hjemmetest-undgaa-de-forkerte-diagnoser
Foto: Getty Images

Myndighederne anbefaler brug af hjemmetest for corona. Ud over de test, der udleveres på skoler og plejehjem, kan du nu også købe hjemmetest i en række almindelige butikker.

Hjemmetest: Undgå forkerte diagnoser

Kvaliteten af hjemmetest kan være svingende

Efterspørgslen på hjemmetest er steget meget pludseligt, og vores erfaring fra lignende situationer er, at kvaliteten af de produkter, der bliver importeret, kan være af meget svingende kvalitet.

Det er myndighedernes opgave at overvåge og kontrollere de hjemmetest, du kan købe. Men produkterne skal ikke tjekkes og godkendes af myndighederne, inden de bliver sat til salg.

Hjemmetest skal være CE-mærkede og have en dansk brugsvejledning. CE-mærket er dog ikke en garanti for, at testene er sikre og effektive.

Støder du på hjemmetest uden CE-mærket eller uden en dansk vejledning, kan du anmelde det til Lægemiddelstyrelsen ved at sende en mail til med-udstyr@dkma.dk.

Forbrugerrådet Tænk mener: Myndigheder skal overvåge markedet for coronahjemmetest grundigt

"Hjemmetest for corona er i løbet af kort tid kommet på hylderne i danske butikker. Forbrugerne har svært ved at gennemskue kvaliteten af de forskellige produkter, og derfor er det vigtigt, at de relevante myndigheder holder grundigt øje med de produkter, der sælges i butikkerne.

Vi opfordrer derudover myndighederne til at vejlede forbrugerne i, hvordan de køber de bedste hjemmestest i de tilfælde, hvor det er relevant."

- Sine Jensen, seniorrådgiver for sundhedspolitik hos Forbrugerrådet Tænk