Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sous vide: Spar penge på dit udstyr

Hvilke sous vide-maskiner er bedst i test? Forbrugerrådet Tænk har i 2017 testet 10 sous vide-maskiner, og hjælper dig med anbefalinger til det bedste køb.
Af Lars Nøhr Andresen
29. Juni 2017
Foto: Lars Nøhr Andresen

Sous vide er sikker tilberedning

Sous vide er en slags langtidstilberedning, hvor du altid får den perfekte røde bøf eller saftige fisk, og hvor du kan være sikker på at få sprødt, tilberedte grøntsager.

Tilberedning med sous vide-metoden foregår i et vandbad, hvor temperaturen indstilles helt præcist. Maden tilberedes altså lige præcist ved den temperatur, der giver det perfekte resultat.  

Maden skal pakkes så lufttæt som muligt i plastik, så smag og saft bevares. Vakuumpakning er den bedste løsning, og det gøres mest effektivt med en vakuummaskine.

Sous vide er nemt, og testen af sous vide maskiner og tidligere test af vakuummaskiner viser, at du kan komme i gang med sous vide for omkring 1.000 kroner, for du kan finde sous vide-maskiner til cirka 500 kroner og vakuumpakkere til cirka 500 kroner.

Sous vide: Se alle testede maskiner

Vakuumpakkere: Se alle testede maskiner

Test af sous vide-maskiner 2017

Ordforklaring

Sous vide-maskine: Det køkkenapparat, der sørger for at opvarme vand og holde det på en bestemt temperatur. Fås i flere udgaver.

Vakuummaskine: Et køkkenapparat, der suger luften ud af en pose, så madvarer pakkes helt lufttæt. Poserne er lavet til at kunne klare varmt vand.

En af de billigere sous vide-maskiner i testen, som tilmed klarer sig godt.

Sous vide har indtil for relativt nylig været en tilberedning, som er brugt i storkøkkener og restauranter, fordi det er en nem måde at tilberede store mængder kød på.

Metoden er nu rykket ud i de private hjem, og det ses på udbuddet af sous vide-maskiner, der også fås i billige udgaver.

Billigste…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb