Frituregryde eller airfryer? | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Frituregryde eller airfryer – hvad er bedst?

Airfryers er et alternativ til frituregryden og bruger meget mindre olie. Læs her, hvad du skal vælge, når du vil stege i friture.

Foto: Getty Images · 9. juli 2020
Airfryer på bord

Varm luft: Kan det erstatte frituregryden?

Vil du lave friturestegt mad som pommes fritter, fiskefillet, forårsruller og dybstegte rejer? Så kan du enten bruge en klassisk frituregryde eller en airfryer.

Klassiske frituregryder – også kaldet fritøser – har en kurv, der sænkes ned i den varme olie.

Airfryer er en særlig type bordovn, der frituresteger med varm luft og en lille mængde olie. Den varme luft cirkuleres rundt om maden og tilbereder den.

Airfry er altså en krydsning mellem stegning og bagning.

Airfryers er et alternativ til frituregryden

Airfryers er blevet mere og mere populære i de seneste år, så der er mange modeller på markedet. Nogle store producenter har helt udfaset frituregryder med olie på det danske marked.

Forbrugerrådet Tænks test viser, at airfryers kan være et alternativ til frituregryderne. Nogle af de testede airfryers leverer pommes frites i næsten samme kvalitet som frituregryderne.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.