Blender test - Disse blendere er bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse blendere er bedst i test

Der er mange gode blendere på markedet, og som noget nyt kan nogle af de dyreste lave varm suppe. Se hvilke der bliver Bedst i Test.

Tage Majland · 8. november 2021
Blender på bord - Bedst i test

En god blender skal kunne blende alt, men ikke alle blendere kan det, det viser vores blender test. De fleste blendere er bedre til at blende nogle typer af madvare end andre.

I vores test har vi undersøgt hvor godt maskinerne blender is, smoothie med frossen frugt, babymos og pandekagedej. Vi har også set på brugervenlighed, støj og byggekvalitet.

blender test

Se hele vores blender test

Hvilken blender er bedst til mos, smoothie og is? Find gode og billige blendere i vores test. 

Vi har testet 28 blendere, hvoraf fem har en suppefunktion.

Se testresultaterne her

Disse problemer har blendere typisk

De fleste blendere kan knuse is, men kun nogle er gode til at gøre det ensartet, hvilket kan være vigtigt, når du fx bruger blenderen til at knuse is til cocktails.

Flere modeller kan have svært ved at blende rå gulerødder og selleri, så tjek eventuelt vores test, hvis du har brug for den funktion.

Kanden på en blender kan være af glas eller plast. En plastkande kan sagtens være af en god og holdbar kvalitet, men den vil lettere kunne slides og misfarves.

Powerblendere er dyrere og kan mere

Flere og flere blendere på markedet ­bliver kaldt superblendere eller power­blendere. Der er ikke nogen definition i watt eller funktioner, hvad det dækker over, men det kan være kraftige og mere avancerede maskiner.

Powerblendere kan være ret dyre, og det er en god ide at tjekke efter, hvad der egentlig er ”power” eller ”super” ved blenderne.

Suppekogning i blender er ekstremt støjende

5 highend-modeller i testen, der ligger i prislejet fra godt 1.000 kroner til næsten 6.000 kroner, giver desuden mulighed for at lave suppe færdig i blenderen. 

Det fungerer ved, at der blendes så kraftigt, at friktionen varmer de forkogte grøntsager op til en suppe på over 70 grader, og på nogle maskiner op til næsten 90 grader.

Men blenderen skal køre en del minutter, hvor den støjer voldsomt imens. En af blenderne bruger fem minutter på at få suppen klar og larmer op til 97 dB – det er et støj­niveau mellem et tog og en bore­maskine.

Overvej, om det er bedre at blende først og så varme suppen færdig i gryden. Eller du kan bruge en stavblender direkte i gryden.

Disse blendere har vi testet

Forbrugerrådet Tænk har testet et bredt udvalg af blendere, som vi har købt i almindelige forretninger. Mærkerne er udvalgt, så de dækker markedet bredt.

Vi har testet blendere fra mærkerne:

Biltema, Blendtec, Bosch, Braun, Hamilton Beach, KitchenAid, Magimix, OBH Nordica, Philips, Sage, Smeg, Vitamix og Wilfa.

Blenderne koster fra cirka 200 kroner og op til 6.000 kroner.

De bedste blendere i vores test er dyre, men ikke nødvendigvis blandt de dyreste. Vi anbefaler tre blendere, hvoraf to bliver Bedst i Test.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?