Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Kaffe: Tips og tricks fra jer

Kaffe er et hit hjemme i de danske stuer – også hos vores læsere. Her får du deres bedste råd og tips til, når kaffen eller espressoen skal være hjemmebrygget.
Af Jesper Frydland-Raun
3. November 2016
Espresso: Tips og tricks fra læserne
Foto: iStock

Spar tid og penge – og værn om miljøet

Espresso kan laves på mange måder. Du kan bruge kapsler, og du kan bruge bønner, brygge på maskine eller i kande over komfuret. Nogle metoder gør skade på pengepungen, andre på miljøet og opvasken.

Gode råd fra jer

Gode råd kan man aldrig få nok af, så vi har samlet de bedste fra vores læsere. Lad dig inspirere – og kom gerne selv med en smart fidus nederst på siden.

Espresso med god samvittighed

”Vi bor ikke i København og skal derfor køre langt for at købe de rigtige kapsler eller bruge Nespressos returneringssystem. I stedet er vi begyndt at købe en Nespresso-kompatibel kapsel fra Peter Larsen Kaffe. Den er lavet af fibre fra sukkerrør, hvilket betyder, at den er komposterbar. Det er en smart måde at værne om miljøet på, nu da vi ikke lige bor i nærheden af et af Nespressos returneringsanlæg.” - Liv Wendorff

Billigere kan det ikke gøres

”Jeg holder meget af espresso og vil som så mange andre gerne have noget for pengene.  Til at lave min espresso bruger jeg en kaffekværn (ca. 600 kr.) og en lille espressokande (ca. 100 kr.). Plejer at male espressobønnerne (250 gram for 50-100 kr.) en portion ad gangen. Derefter kommer jeg de malede bønner på kande og sætter kanden på ca. halvt blus, det giver den bedste smag. Nemt og billigt.” - Tina Lindenskov Carlsen

Har du et godt tip?

Kom gerne med dit eget tip herunder. Skriv dit bedste tip i kommentarfeltet herunder.

 

Ny espressomaskine?

Vi har testet både manuelle og automatiske espressomaskiner.

Tjek vores test af espressomaskiner

Comments

Savner en test af koffeinfri kaffe. Både som instant og alm. kaffe

Fint med test af maskinerne, men jeg synes at man vægter den automatiske rengøring på f.eks. JURA maskinerne for lavt ifht. de maskiner man skal have bryggeenheden ud af for at rengøre manuelt. Har man først prøvet den automatiske, ønsker man ikke andet. Så der mangler et punkt: Automatisk rengøring JA eller NEJ. Og størrelse/indhold af restbakken til hhv. vand og grums, har efter min mening også stor betydning.

Jeg laver kaffe ofte. Men drikker ikke det sprøjt. Min kone gør. Og hun har valgt en Moccamaster fra hollandske TecniVorm. Den varmer vandet tilpas, den er hurtig, og skal hun vækkes med en lille kop, så lukker jeg et øjeblik for filteret, så jeg kan skænke med kanden uden at spilde. Vi har en billigere Moccamaster i Sverige. Et dumt køb, fordi tragten der IKKE har sin egen hylde, så man kan ikke lige skænke. Irriterende. Dumt at spare der.

Din kommentar