Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Bagemaskiner: Sådan har vi testet

13 bagemaskiner er testet for deres evne til at bage hvede- og fuldkornsbrød, samt for hvordan de er at bruge i hverdagen.
Af Lars Nøhr Andresen
11. Marts 2019
Foto: ICRT

Testet på hvede- og fuldkornsbrød

13 bagemaskiner er testet for deres evne til at bage et brød med en luftig, sej krumme og en gylden, sprød skorpe. På alle maskinerne er der blevet bagt henholdsvis hvidt hvedebrød samt fuldkornsbrød.

Brødet skal smage godt

Smagstesten er udført af to eksperter, der har vurderet helhedsindtrykket af brødene, herunder form, skorpe, krumme og brødets konsistens og smag. Det tæller ned, hvis dejkrogen har beskadiget brødet, eller brødet ikke er færdigbagt. 

Maskinen skal være nem at bruge

Brugervenligheden er vurderet ud fra, hvor nemme maskinerne er at bruge i hverdagen, samt hvor lette de er at rengøre efter bagning. 

Samlekvalitet tæller med

Byggekvaliteten er en vurdering af, hvor godt maskinerne er samlet, om de virker solide, og valget af materialer. 

Strømforbrug har en betydning

Energiforbruget er målt under brug. 

Bagemaskiner larmer under æltning

Støj er en subjektiv vurdering foretaget af eksperterne.

Tidsforbruget er en del af testen

Tilberedningstiden er en måling af, hvor lang tid det tager at ælte, hæve og bage brødet.

Samlet bedømmelse vægtes således: 

  • Smagstest: 32%, 
  • brugervenlighed:20%,
  • byggekvalitet: 15%,
  • energiforbrug: 15%,
  • støj: 9%,
  • tilberedningstid: 4,5%,
  • manual: 4,5%.

Bliv medlem og se resten

Log ind eller køb adgang

- Få adgang til alle test og anbefalinger

- Gør de bedste køb og find de bedste produkter

- Undgå fejlkøb og at blive snydt

- Få hjælp til før, under og efter køb

- Støt vores arbejde for bedre rettigheder for alle forbrugere