Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Private data er for dårligt beskyttet online

Personlige oplysninger kan blive stjålet og misbrugt på nettet. Forbrugerrådet Tænk vil gerne sikre et bedre privatliv online for dig og andre forbrugere.
Af Anonym
3. Marts 2017
hacker digital sikkerhed forbrugerrådet tænk
Foto: Getty images

Mangelfuld beskyttelse på nettet giver utryghed

Hacking, identitetstyveri, spam-mails, stjålne konto-oplysninger og afpresning. Listen over mulige svindelnumre er lang, når det gælder dine personlige oplysninger på nettet.

Bekymringen for, hvor godt privatlivet er beskyttet på nettet, deler hver 2. dansker. 10 procent føler, at de har fuld kontrol over deres oplysninger på nettet. Og kun 6 procent er helt trygge ved, om virksomheder beskytter deres personlige oplysninger godt nok. Det viser Forbrugerrådet Tænks undersøgelser.

Datamisbrug stiger, og behovet for beskyttelse er højt

Beskyttelse af dine data kan blive meget bedre.

Antallet af anmeldelser om brud på databeskyttelse og it-sikkerhed er ifølge politiet steget med flere hundrede procent på bare 1 år.

Hjælp skal være nemmere at få

Personlige oplysninger skal være nemmere at holde private.

Forbrugerrådet Tænk arbejder i kampagnen Sikker, når du klikker for at skabe tryghed og hjælpe dig med at holde dit privatliv privat, når du færdes på nettet.

Forbrugerrådet Tænk mener: Du skal have kontrol over dine oplysninger på nettet

"Digitaliseringen giver os forbrugere nye muligheder for at kommunikere, få adgang til information og vælge mellem en række smarte tjenester og produkter.

Indsamling af personlige oplysninger er opstået i kølvandet på digitaliseringen. Det har medført et globalt marked for handel med data. Og det truer vores ret til privatliv.

Vores mål er at ruste forbrugerne til de digitale udfordringer, pege på virksomhedernes ansvar og vække politikernes interesse."

Anette Høyrup, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk