Mit digitale selvforsvar
Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online. Appen holder dig opdateret på de nyeste digitale trusler.
Føler du dig utryg i forhold til at beskytte dit privatliv på nettet, og mangler du konkret viden til at undgå it-kriminalitet? Appen Mit digitale Selvforsvar hjælper dig til en tryggere digital hverdag.
Den er nem at bruge, og giver dig råd og vejledning til uheldige situationer, du kan komme ud for, når du er online.
Med Mit digitale selvforsvar-appen er du opdateret om fup-mails i omløb, falske konkurrencer, registrerede vira-trusler og andet skadelig software.
Er skaden sket, guider appen med konkrete tips til at løse problemet. Du kan også finde gode råd, hvis du opdager mystisk aktivitet i din netbank, eller hvis varerne, du købte på nettet, aldrig dukker op.
Hent Mit digitale selvforsvar i App store eller Google Play
Mit digitale selvforsvar er gratis og findes til både iOS og Android-enheder.
Tip os om en trussel
Via appen kan du på din telefon eller tablet selv tippe os om de digitale trusler, du møder i din hverdag. På den måde hjælper du andre med at undgå falske mails, mystiske sms’er eller links, der angriber ens filer.
Hvem står bag Mit digitale selvforsvar?
Mit digitale selvforsvar er udviklet i foråret 2017 i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det kriminalpræventive Råd og TrygFonden. Fra 2018 og fremad drives og udvikles appen af Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden.
En bred vifte af myndigheder, virksomheder og NGO’er samarbejder om at udsende aktuelle advarsler via Mit digitale selvforsvar.
Du kan finde en komplet liste over samarbejdspartnere i selve appen.
Kontakt
Har du feedback eller spørgsmål, kan du altid kontakte redaktionen bag appen via mitdigitaleselvforsvar@fbr.dk.
Hacking: Sådan får du kontrollen tilbage
Er du blevet hacket? Følg disse trin og gør din konto, smartphone eller computer sikker igen.
Password: Sådan laver du et sikkert kodeord
Adgangskoder beskytter dine private oplysninger. Få hjælp til at lave stærke kodeord, så du undgår, at din Facebook-konto eller dit alarmsystem bliver hacket.
Phishing: Sådan får du dine penge tilbage
Fupmails og falske sms-beskeder skal lokke dig til at give svindlere adgang til din konto. Men hvad skal du gøre, hvis du er blevet narret?