It-svindel: Sådan udnytter kriminelle vores online-vaner
Kriminelle benytter sig af trends som investeringer og stigende handel mellem private på nettet, når de vil franarre dig dine penge og personlige oplysninger.

Du ser en reklame på Facebook om at investere i bitcoins. Det ser godt ud, og et link til en artikel i B.T. viser, at Mads Mikkelsen har fået mange penge ud af det.
Du tager kontakt, for du er træt af, at din bankopsparing bliver forrentet dårligt, og har hørt, at bitcoins er på vej op. Alt synes at gå godt, indtil du vil trække nogle penge ud. Så er det lige pludselig ikke muligt.
"De kriminelle udnytter, at der i øjeblikket er meget opmærksomhed om investering i kryptovaluta, og at mange banker har negative renter på banklån."
"Det er bare rigtig ærgerligt, hvis man mister hele sin pensionsopsparing til svindlerne," siger Kresten Munksgaard, der er sektionsleder hos Politiets Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK).
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Derfor bliver vi afhængige af vores telefon
Din mobil er designet til, at du bruger meget mere tid på den, end du har lyst til. Det kan skabe afhængighed og have store konsekvenser, påpeger eksperter.

VPN: Bliv usynlig på nettet
Offentlige wifi er usikre, og hackere kan nemt få adgang til din pc og smartphone. Du kan mindske risikoen med VPN. Men hvad er VPN, hvordan beskytter det dig og hvordan finder du en god VPN-tjeneste? Få svar her.

Fupmails: Sådan gennemskuer du dem
Phishing-mails eller fupmails er mails, der vil lokke personlige oplysninger ud af dig som fx dit brugernavn, password eller oplysninger på dine kreditkort. Se, hvordan du genkender dem.