It-svindel: Sådan udnytter kriminelle vores online-vaner
Kriminelle benytter sig af trends som investeringer og stigende handel mellem private på nettet, når de vil franarre dig dine penge og personlige oplysninger.

Du ser en reklame på Facebook om at investere i bitcoins. Det ser godt ud, og et link til en artikel i B.T. viser, at Mads Mikkelsen har fået mange penge ud af det.
Du tager kontakt, for du er træt af, at din bankopsparing bliver forrentet dårligt, og har hørt, at bitcoins er på vej op. Alt synes at gå godt, indtil du vil trække nogle penge ud. Så er det lige pludselig ikke muligt.
"De kriminelle udnytter, at der i øjeblikket er meget opmærksomhed om investering i kryptovaluta, og at mange banker har negative renter på banklån."
"Det er bare rigtig ærgerligt, hvis man mister hele sin pensionsopsparing til svindlerne," siger Kresten Munksgaard, der er sektionsleder hos Politiets Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK).
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Password: Sådan laver du et sikkert kodeord
Adgangskoder beskytter dine private oplysninger. Få hjælp til at lave stærke kodeord, så du undgår, at din Facebook-konto eller dit alarmsystem bliver hacket.

Sådan kontakter du Facebook
Din Facebook-profil er blevet hacket, deaktiveret eller noget helt tredje, og du vil ringe til Facebook. Det kan du ikke, men du har andre muligheder. Få hjælp her.

Har du været udsat for identitetstyveri?
Har du mistet dit pas, kørekort, sundhedskort eller Dankort, eller ligger dine personlige oplysninger på nettet? Få hjælp ved identitetsmisbrug.