Müsli - Her er de bedste | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er de bedste müsli

Müsli kommer i mange forskellige varianter. Nogle er rigtig gode ernæringsmæssigt, mens andre har højt indhold af sukker og fedt. Se de bedste her.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 18. maj 2020
Bedste müsli i test

132 forskellige slags müslier.  Så mange produkter fandt vi i butikkerne, da vi gik på indkøb efter mysli. 

Mysli, muesli eller müsli som det også ofte staves, er ikke altid det navn, der bruges om produkter af müsli-typen. 

Granola og crunch bruges også som navn, og dette fortæller typisk, at der er tale om mysli, der er ristet i sukker og fedtstof.

Müsli og granola markedsføres som morgenmadsprodukter i daglivarehandlen. Indholdet i produkterne varierer meget, så hvilke produkter minder mest om morgenmad i klassisk forstand?

Test af deklarationen på müsli

Forbrugerrådet Tænk har deklarationstestet de 132 müslier. 

Det betyder, at müslierne er ernæringsmæssigt vurderet ud fra deres indhold af:

  • Fedt
  • Mættet fedt
  • Sukker
  • Kostfibre

Bedømmelsen er foretaget i forhold til anbefalingerne fra blandt andet Nøglehulsmærket. 

Jo bedre en samlet bedømmelse myslien har fået, desto bedre er den ernæringsmæssige sammensætning. 

Bedømmelsen i testen siger ikke noget om smagen, for den er ikke bedømt. 

Mange gode müslier

Testen viser, at ernæringsindholdet i müslier er meget forskelligt. 

Indholdet af fedt varierer fra 3,8 - 54 gram fedt per 100 gram.

Sukkerindholdet i müslierne i testen varierer fra 1,3 - 32 gram sukker per 100 gram. 

Energimæssigt er müslierne også meget forskellige. Müslien med mindst energi giver 1.417 kJ per 100 gram, mens den mest kalorierige müsli indeholder 2.625 kJ per 100 gram. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?