Her er de bedste müsli
Müsli kommer i mange forskellige varianter. Nogle er rigtig gode ernæringsmæssigt, mens andre har højt indhold af sukker og fedt. Se de bedste her.
132 forskellige slags müslier. Så mange produkter fandt vi i butikkerne, da vi gik på indkøb efter mysli.
Mysli, muesli eller müsli som det også ofte staves, er ikke altid det navn, der bruges om produkter af müsli-typen.
Granola og crunch bruges også som navn, og dette fortæller typisk, at der er tale om mysli, der er ristet i sukker og fedtstof.
Müsli og granola markedsføres som morgenmadsprodukter i daglivarehandlen. Indholdet i produkterne varierer meget, så hvilke produkter minder mest om morgenmad i klassisk forstand?
Test af deklarationen på müsli
Forbrugerrådet Tænk har deklarationstestet de 132 müslier.
Det betyder, at müslierne er ernæringsmæssigt vurderet ud fra deres indhold af:
- Fedt
- Mættet fedt
- Sukker
- Kostfibre
Bedømmelsen er foretaget i forhold til anbefalingerne fra blandt andet Nøglehulsmærket.
Jo bedre en samlet bedømmelse myslien har fået, desto bedre er den ernæringsmæssige sammensætning.
Bedømmelsen i testen siger ikke noget om smagen, for den er ikke bedømt.
Mange gode müslier
Testen viser, at ernæringsindholdet i müslier er meget forskelligt.
Indholdet af fedt varierer fra 3,8 - 54 gram fedt per 100 gram.
Sukkerindholdet i müslierne i testen varierer fra 1,3 - 32 gram sukker per 100 gram.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Müsli: Disse er mere slik end morgenmad
Müsli, der er ristet i sukker og fedtstof, kaldes ofte for granola eller crunch. En del af disse müslier er ekstremt fede og sukkerholdige.
Disse morgenmadsprodukter er bedst i test
Flere morgenmadsprodukter i vores test indeholder for meget sukker, salt og fedt, men der er heldigvis også produkter med et højere indhold af kostfibre og fuldkorn.
Havregryn: Hvad skal du gå efter?
Mange danskere spiser havregryn, især til morgenmad. Men hvilke forskelle er der på de forskellige slags gryn?