Emballagen på morgenmad kan snyde dig
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Emballagen på din morgenmad kan snyde dig

Nogle producenter går lige til stregen, når de på emballagerne markedsfører morgenmadsprodukterne. Farvevalg, billeder og egne fuldkornsmærker, kan nemlig snyde dig til at tro at din morgenmad er et godt valg ernærringsmæssigt.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 23. januar 2024
Barn spiser morgenmad

I vores deklarationstest af flere end 70 morgenmadsprodukter har vi bl.a. set nærmere på, hvordan der på emballagerne kommunikeres om fx korrekt opbevaring, næringsindhold og anprisninger. Vores test viser, at nogle producenter er gode til at fremhæve visse egenskaber fx fuldkornsindholdet i deres morgenmad, men glemmer at fortælle at morgenmaden også indeholder fx meget sukker.

I testen har vi set cornflakes, som slår hårdt på at det er økologisk, men glemmer at fortælle at saltindholdet er det samme som i en pose chips. Morgenmad markedsført til børn som en god og klog start på dagen, der mest af alt er slik og morgenmadsprodukter med eget fuldkornsmærke, som ikke ville kunne får det officielle fuldkornsmærke

Læs med herunder når vi ser på

  • Usund morgenmad i børnevenlig indpakning
  • Høje saltindhold står med småt
  • Fuld skrue på fuldkorn, men ikke sukker
  • Kig grundigt på indholdsdeklarationen

Usund morgenmad i børnevenlig indpakning

Testen viser, at nogle af producenterne går lige til stregen i markedsføringen på emballagerne.

Et af de produkter, som fx klarer sig allerdårligst i testen rent ernæringsmæssigt, er ABC-Morgenmad fra Rasmus Klump. Det særligt problematiske ved produktet er dog den markant børnevenlige indpakning.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Kig grundigt på indholdsdeklarationen

Testen viser, at du som forbruger altid bør kigge grundigt på indholdsdeklarationen, hvis du vil være sikker på, om et produkt nu også er så sundt og godt, som det markedsføres som på emballagen.

Og kig så også efter Fuldkornsmærket og Nøglehulsmærket, hvis du er ude efter et morgenmadsprodukt, som overholder de fastsatte krav til indhold af fedt, sukker, kostfibre og salt.