Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Mælkeskummere: Derfor giver latte-mælk flot skum

Ikke al mælk er lige godt til at skumme til mælkeskum. Få forklaringen på, hvorfor noget mælk skummer bedre end andet mælk - og hvorfor lattemælk kan være en god ide.
Af Lars Nøhr Andresen
7. Maj 2019
Foto: Getty Images

Mælk skummer forskelligt

Mælk skummer ikke ens, og selv den samme type og mærke mælk skummer forskelligt alt efter årstid. 

Køernes foder betyder nemlig noget for mælkens indhold af protein. Og det er proteinet – ikke fedtindholdet – der har betydning for mælkens evne til at skumme.

Sommermælk kommer typisk fra køer, der går på græs, mens vintermælk kommer fra køer, der spiser foder. 

Køernes foder ændrer simpelthen på mælken, og det gør, at den samme mælk kan skumme forskelligt alt efter årstid, men lattemælk løser den udfordring. 

Lattemælk har konstant indhold af protein

Mælk lavet specielt til at skumme kaldes typisk for lattemælk. Lattemælk har ikke et særligt indhold af fedt, men indholdet af  protein er tilpasset, så mælken er særligt god at skumme. 

Proteinindholdet i lattemælk er desuden det samme uanset årstid.

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb